Dieren & Natuur: Kunst voor beginners


Dieren & Natuur, over de boeken:
The British Museum heeft een collectie om je vingers bij af te likken. Daar hebben ze schitterend gebruik van gemaakt in hun serie kartonboekjes voor de allerkleinsten. We beginnen met twee van de mooiste als opwarmertje.

Leer de dieren en de begrippen uit de natuur kennen aan de hand van prachtige kleurige kunstwerken. De liefste hond, de leukste leeuw, de stralendste zon, de koudste sneeuw – dankzij de sterke beelden wordt het benoemen een feest.

Alleen al vanwege de schitterende kleuren zullen de kleintjes deze boeken keer op keer pakken. En dat kan, want ze zijn praktisch onverwoestbaar!
Lemniscaat uit de kunst voor beginners!”


Mijn mening
Ik vind de ‘Lemniscaat uit de kunst‘ boeken voor kinderen zo geweldig leuk en mooi en zo’n fantastisch initiatief! Hoe eerder kinderen met niet alleen boeken, maar ook kunst (& cultuur) kennismaken, hoe beter, toch?! 

Deze twee prachtige kleurrijke kartonboeken zijn al voor de allerkleinste (kinderen van) kunstfanaatjes. Ze staan vol kunstwerken van dieren en planten, kunstwerken die allemaal in The British Museum te vinden zijn. Achterin de boeken staan voor volwassenen op een rijtje hoe de kunstwerken heten, waar ze vandaan komen, wie ze gemaakt hebben en van wanneer ze zijn. Er staan moderne kunststukjes in, maar ook al eeuwenoude, en het mooie is: alles is aansprekend en herkenbaar! (Voor mijn 4-jaar oude Levi in ieder geval! Die overigens ook meteen een foutje zag: de ‘kamelen’ hebben maar één bult en zijn dus eigenlijk dromedarissen! )

Ik vind dit echt een hele leuke en originele afwisseling van de ‘gewone’ kijk-boekjes om de eerste woordjes te leren! Ondanks dat mijn kinderen er al wat te groot voor zijn, denk ik toch dat ze gewoon hier de kast in gaan, zo enthousiast ben ik erover! 
(Maar: ik ben dan ook een kunstliefhebber, misschien als je er niets mee hebt dat je dit soort boeken ook niet gauw zou kopen? Laat het me zeker weten in de reacties!)

Dieren Natuur
ISBN 9789047709756 & 9789047710790 – Uitgever: Lemniscaat – 20 pagina’s – Verschenen: juli 2018 – Illustraties: The British Museum – Vertaald door: Jesse Goossens – Leeftijd: 2+

[bol_product_links block_id=”bol_5bcd800144155_selected-products” products=”9200000091316563,9200000091316567″ name=”kunst ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.