Onder mijn huid – Marlies Slegers

Onder mijn huid
Samenvatting

“Kom op, ik heb het ook gedaan… Ik vertrouw jou, jij mij toch ook? We deleten de foto’s gewoon steeds, het is spannend! En leuk. En het is safe seks, heel veilig. Je krijgt er geen soa van! Of ben je preuts? Nee, toch?! ;)”

Coco, 16, is met frisse moed aan het nieuwe schooljaar begonnen, 4 VWO. Ze is al een tijdje verliefd op Nick, maar hij heeft een vriendinnetje, Merel. Toch flirt hij enorm met Coco en maakt hij het op gegeven moment uit met Merel. Hij wil het rustig aan doen en hun relatie eerst nog even geheim houden. Wel sturen ze berichtjes en foto’s naar elkaar. Eerst heel onschuldig, maar dan vraagt Nick haar om een naaktfoto. Uiteraard spreken ze af elkaars foto’s meteen te verwijderen. Coco is zo verliefd, ze vertrouwt hem en gaat overstag.
Maar Nick blijkt niet te vertrouwen, hij heeft screenshots aan zijn vrienden laten zien… Coco maakt het meteen uit en vraagt zich af hoe ze zo stom heeft kunnen zijn. Met een gebroken hart blijft ze achter. En tot overmaat van ramp begint een anonieme afzender haar te chanteren met de naaktfoto; een nieuwe foto, of haar foto gaat viraal… Neemt Nick wraak? Of is het iemand anders? Coco’s leven wordt in ieder geval een hel…

“Nee, geen grap. Je weet dat je eigenlijk geen keus hebt, Coco. Je wilt toch niet dat ik de foto echt verspreid? Dat ik je leven tot een hel maak? Zeg het maar…”

Auteur
“Marlies Slegers groeide op in Indonesië. Tijdens haar jeugd hield ze dagboeken bij en schreef ze verhalen en gedichten. op haar achttiende verhuisde ze naar Nederland, waar ze ging studeren en werken. Een schrijfcarrière bleef echter lonken en ze besloot schrijfworkshops te volgen. Met haar korte verhalen won ze diverse prijzen. Inmiddels heeft ze meer dan twintig boeken op haar naam staan, waaronder de serie I Love Liv en het handboek Soci@l Kids – Je kind op social media.” (www.lsamsterdam.nl)

Mijn mening
Ik mocht in ruil voor een “twitterrecensie” de zetproef van deze Young Adult, die aanstaande vrijdag verschijnt, lezen. Ik heb het boek maandag gelezen en dit was mijn reactie:

Onder mijn huid van Marlies Slegers in één ruk uit! De wanhoop & onmacht in dit YA verhaal over sexting kruipen écht onder je huid.”

Onder mijn huid is een indringend verhaal wat hopelijk door heel veel tieners gelezen wordt en ze aan het denken zet, zodat trieste situaties als in dit boek voorkomen kunnen worden. Wat moet die arme Coco zich machteloos gevoeld hebben.
Ja, het is dom om aan sexting te doen, maar als je zo dolverliefd bent en je zweert elkaars foto’s te verwijderen… Vreselijk dat vertrouwen op zo’n manier geschonden wordt en dat niet de eigenlijke dader – de verspreider – maar Coco het slachtoffer wordt en zich doodongelukkig gaat voelen.
Dit verhaal en de hoofdpersoon zijn zo realistisch dat het me echt geraakt heeft. Marlies is met Onder mijn huid onder míjn huid gekropen!

P.S.: lees ook de blog die Marlies Slegers schreef over sexting: Let’s talk about sexting.

Onder mijn huid
ISBN 9789021016641 – Uitgever: L.S. Amsterdam/ VIB YA- 224 pagina’s – Verschijnt: 12 juni 2015

11 thoughts on “Onder mijn huid – Marlies Slegers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.