Meedogenloos – Scott Bergstrom (The Cruelty 1)

Dat ben ik, allemaal: vreemdeling, buitenstaander, buitenlander.

Korte inhoud
Gwendolyn Bloom is 17, eigenzinnig en slim. Wanneer haar vader spoorloos verdwijnt in Parijs, hoort ze van de CIA dat hij al jaren als spion voor hen werkt. De CIA weigert haar vader echter te helpen. Gwen vertrouwt hen niet, zeker niet wanneer ze een gecodeerd bericht van haar vader vindt. Ze móét hem redden, koste wat kost.
Haar zoektocht brengt haar naar de onderwereld van Parijs, Berlijn en Praag. In deze keiharde wereld ontdekt Gwen dat zij net zo meedogenloos moet zijn als de mannen die op haar jagen.

Actiethriller Meedogenloos is het eerste deel in de youngadultserie The cruelty van Scott Bergstrom.

‘Gwendolyn,’ zegt agent Kavanaugh, ‘je vader wordt vermist.’

Auteur
“Scott Bergstrom woont in Denver (Amerika) met zijn vrouw en dochters. Voordat hij boeken schreef, maakte hij reclame voor van alles: van pizza’s tot politieke partijen. Hij wilde iets heel anders doen en stortte zich op het schrijven van boeken. Inmiddels is hij wereldberoemd met zijn spannende youngadultserie The Cruelty. Naast schrijven is Scott dol op reizen, fotograferen en het kijken van kattenvideo’s.”

Metamorfoseren. Werkwoord. 1. van gedaante of karakter veranderen, […]

Mijn mening
Ik hou wel van Jason Bourne-achtige actiethrillers, dus ik was erg benieuwd naar dit eerste deel in een nieuwe youngadultserie! De cover met prachtige metallic details en de binnenkant met zijn blauwe tekst vond ik al meteen heel aansprekend. En dat blauw bleek ook nog eens heerlijk te lezen!

Gwendolyn Bloom’s vader werkt voor Buitenlandse Zaken en daardoor zijn ze al vele malen verhuisd. Gwen heeft al veel van de wereld gezien en spreekt vele talen. Tien jaar geleden verloor ze haar moeder bij een opstootje in Algerije. Nu woont ze met haar vader in New York en gaat ze daar naar een privéschool, waar ze een buitenbeentje is. Ze haat het daar!
Haar leven komt ineens op zijn kop te staan als haar vader verdwijnt en als blijkt dat hij als spion voor de CIA werkte. Ontvoerd of overgelopen? De CIA lijkt na een tijdje niet heel veel moeite meer te doen hem te vinden, dus neemt Gwen het heft in eigen handen. Er ontwaakt een moedige en stoere kant in haar die ze niet kende. Haar levensgevaarlijke zoektocht leidt haar van Parijs naar Berlijn en Praag. Gwendolyn moet steeds meedogenlozer te werk gaan als ze zich staande wil houden tussen alle criminelen…

Ik kan niet anders dan bewondering hebben voor dat 17-jarige meisje zonder moeder, die haar vader kwijtraakt, haar vertrouwen in hun geschiedenis samen, en die een kracht en een moed in zichzelf weet te vinden om haar vader terug te vinden. Wat een onwijs stoere hoofdpersoon! Ze las altijd over stoere vrouwen in boeken en nu is ze er zelf een geworden. De heldin in haar eigen verhaal!

Het verhaal wordt steeds spannender en spannender, op gegeven moment kon ik echt niet meer stoppen met lezen, ik moest gewoon weten hoe het af ging lopen en wat er voor lijntje over zou blijven voor een vervolg. Gelukkig een niet al te open einde, dat had ik niet fijn gevonden, maar wel duidelijk dat er meer gaat gebeuren…
Dit boek is zeker niet alleen geschikt voor YA-lezers, het zou net zo goed gewoon tussen de volwassen thrillers kunnen staan. Wat een geweldige actiethriller! Wanneer komt deel 2?

Meedogenloos
ISBN 9789026142093 – Uitgever: De Fontein – 448 pagina’s – Verschenen: april 2017 – Originele titel: The Cruelty – Vertaald door: Sandra van de Ven – Deel 1 in de The Cruelty-serie – Leeftijd: 15+

[bol_product_links block_id=”bol_59521d7836b9c_selected-products” products=”9200000072403725,9200000072642995,9200000063392827,9200000075623779″ name=”cruelty” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Meedogenloos – Scott Bergstrom (The Cruelty 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.