Remy leest: Willewete – Zo maak je een boek

Mensen schrijven al meer dan vijfduizend jaar.

Korte inhoud
Wil je alles weten over hoe boeken gemaakt worden? Hoe heette de eerste echte drukker? Wie heeft er allemaal meegewerkt voor je een verhaal als boek in je handen kunt houden? Gaat boeken maken snel? Hoeveel verdient een schrijver? Moet je elk boek dat je wilt lezen ook kopen? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek over boeken ook een grote uitklappagina, een leuke knutselbladzijde en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. 

Rond 1440 startte Johannes Gutenberg in Duitsland een drukkerij op waar veel exemplaren van een boek gemaakt konden worden.

Willewete
“… dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.”

Wist je dat auteurs vroeger met de hand schreven? Zulke teksten noemen we manuscripten. Tegenwoordig typen schrijvers hun teksten op de computer.

Remy (7) leest
Remy wilde me graag helpen met mijn recensie-boeken en koos dit leerzame prentenboek uit, zo ‘kon hij nog wat leren’ 
Ik heb hem zelf natuurlijk ook gelezen en vond het een erg leuke compacte eerste kennismaking voor jonge lezers met hoe een boek tot stand komt en wat er allemaal bij kan komen kijken. Fijn ook al die ‘wist je dat’ stukjes; erg leuke extra weetjes. Een erg breed en leerzaam prentenboek, met leuke illustraties waar soms ook nog wat te herkennen is voor kinderen. (Pippi, Rupsje Nooitgenoeg…)

Waar gaat het boek over?
Over hoe je een boek maakt, haha!
Je ziet hoe in de geschiedenis geschreven werd, hoe je een blad papier kunt maken en dat ze drukken vroeger met stempels deden.
Eerst heb je een schrijver, dan een uitgever, dan een illustrator, dan een redacteur, enzo. Dan wordt het gedrukt, met vier soorten kleuren maak je alle kleuren. Daarna komt het boek in de winkel en de bibliotheek.

Vind je het een leuk boek? Heb je veel geleerd?
Ja! Omdat ik leerboeken leuk vind, dan leer ik weer wat nieuws. En hier heb ik heel veel van geleerd!

Wat vond je het leukste stukje/weetje?
Ik vond het allemaal even leuk eigenlijk.

Wat vind je van de illustraties?
Ik vind ze heel leuk! En weet je wat ik nou zo leuk vond: de openklappagina’s!

Waar zou je graag nog meer over leren?
Uit dit boek niets, maar wel over auto’s, hoe ze gemaakt worden.

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Willewete – Zo maak je een boek
ISBN 9789044832372 – Uitgever: Clavis – 25 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Tekst: Florence Ducatteau – Illustraties: Chantal Peten – Leeftijd: 6+

[bol_product_links block_id=”bol_5b7525940b659_selected-products” products=”9200000085063509″ name=”willewete” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remy leest: Willewete – Zo maak je een boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.