Remy leest: Ninja Kid 5: Gekloond! – Anh Do

‘Eh… wat is dit?’ vroeg ik.
‘Nelson en Kenny, maak kennis met jullie robotklonen!’ zei oma.
ROBOTKLONEN?!!!

Korte inhoud 
“Nelson en Kenny zijn gekloond! Robot Nelson en robot Kenny zijn slimmer, sneller en ook nog betere dansers dan de echte. Maar als Nelson en Kenny tijdens het schoolkamp de controle over hun klonen verliezen, zullen ze toch zelf in actie moeten komen. Lukt het de echte Nelson en Kenny om hun klasgenoten te redden?”

Terwijl Kenny en ik wachtten tot onze klonen klaar waren met de toets, deden we lekker een dutje in het gras.

Remy (9) leest 
Nelson (Ninja Kid) en Kenny (H-gast) zijn gekloond! Deze robotversies die oma gemaakt heeft, zijn bedoeld voor als zij Ninja Kid en H-gast worden, zodat ze niet ontdekt worden. Die robots zijn alleen bedoeld voor noodgevallen maar natuurlijk houden Nelson en Kenny zich daar niet aan, en dat heeft wel gevolgen… Zeker als ze het bij schoolkamp weer tegen een slechterik moeten opnemen!

Ik vond het een heel leuk boek, omdat ik superhelden heel leuk vind en deze twee zijn ook nog eens heel grappig!  Kenny is altijd alleen maar met eten bezig, op de raarste momenten, ook als hij H-gast is!
Ik vond het weer een gek avontuur wat ze beleven in dit deel 5. En eigenlijk zijn de kloons (zoals alles wat oma maakt) niet helemaal goed…

Ik vind het leuk dat dit boeken zijn met heel veel illustraties, ze zien er heel leuk uit en het maakt het verhaal nog leuker en grappiger. Na 5 delen vind ik de Ninja Kid-serie nog steeds heel leuk! Ik wacht meteen al op het volgende deel, wat gaan ze dan beleven?
De boeken zijn wel los te lezen (staat erop), maar het is wel beter om ze toch op volgorde te lezen, want er zit wel een verhaal in wat doorloopt een beetje…

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Gekloond!
ISBN 9789020673982 – Uitgeverij Kluitman – 192 pagina’s – Verschenen: februari 2022 – Vertaald door: Mariella Manfré – Illustraties: Anton Emdin – Deel 5 in de Ninja Kid-serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.