Levi leest: Ninja Kid 7: Alles komt tot leven – Anh Do

‘Wat heb jij gemaakt voor de Wetenschapsdag, Nelson?’ vroeg Sarah.
‘Dat is een geheim,’ antwoordde ik.
‘Maar het wordt zeker een KNALLER!’ flapte Kenny eruit.

Korte inhoud 
“Nelson is helemaal klaar voor de wetenschapsbeurs. Tot hij erachter komt dat Kenny zijn experiment heeft opgegeten… Kenny ziet het probleem niet zo; dan neemt Nelson toch gewoon oma’s nieuwste uitvinding mee, de handschoen die voorwerpen tot leven wekt? Maar dan valt de handschoen in handen van Nelsons aartsvijand dokter Kramer, die hem gebruikt om zijn eigen speelgoedleger te creëren. Hoog tijd dat de Ninja Kid en H-Gast in actie komen!”

De speelgoedvis veranderde in een ECHTE goudvis en begon te zwemmen in de kom.
‘WOW!’ zei ik. ‘Je kunt speelgoed tot leven wekken!’ 

Levi (9) leest 
Remy, Levi & ik hebben altijd ruzie als er een nieuwe Ninja Kid binnenkomt, want we lezen hem allemaal: wie mag als eerste? Remy las hem meteen na binnenkomst, Levi al gauw daarna en ik mocht als laatste aansluiten. Remy & ik vinden het nog steeds een grappige serie met grappige hoofdpersonen en leuke uitvindingen die steeds een hoofdrol spelen, maar: we vinden ook dat de rode draad die door de boeken heen loopt echt wel eens een keertje tot een einde mag komen… Dit is wat Levi ervan vond:

Waar gaat het boek over? 
Over twee jongens, Ninja Kid (Nelson) & H-Gast (neef Kenny), die een wetenschapsdag op school hebben en een uitvinding mee moeten nemen. De uitvinding van Nelson is niet meer te gebruiken omdat Kenny hem heeft opgegeten (die heeft altijd honger), toen nam hij stiekem de uitvinding van zijn oma mee: een handschoen die speelgoed tot leven kan wekken… Maar hij wordt gestolen door Ninja Kid’s aartsvijand. Nu moeten Ninja Kid en H-Gast de stad redden van een speelgoedleger!

Wat vind je van het verhaal? 
Leuk en grappig! Omdat het over speelgoed gaat dat tot leven komt en Ninja Kid en H-Gast (Honger-Gast???) zijn gewoon heel leuk. En ze gaan iedere keer met een andere uitvinding van oma de aartsvijand Dr. Kramer bestrijden!

Wat vind je van de illustraties? 
Mooi, ik vind dat zwart witte wel mooi en fijn dat het er heel veel zijn!

Hoe vind je het verhaal lezen? 
Lekker makkelijk! Geen moeilijke woorden. Ik had het boek snel uit.

Wat vind je van de personages? Wie vind je het leukst? 
Ik vind het grappige personages, leuke namen ook Ninja Kid en H-Gast. Ik vind Nelson/Ninja Kid het leukst omdat hij Ninja is en dus gave dingen kan!

Heb je zin in meer boeken over Ninja Kid? 
Ja, maar ik hoop wel dat ze gauw eens een keer Nelsons vader terugkrijgen, dat duurt nu wel heel erg lang… Maar verder vind ik het nog steeds een hele leuke serie!

Veel leesplezier!
-X- Levi (& Judith)

Maar toen ik mijn hand in mijn zak stak, ontdekte ik iets vreselijks. ‘De Levenshandschoen… hij is weg!’ 

Alles komt tot leven 
ISBN 9789020673883 – Uitgeverij Kluitman – 192 pagina’s – Verschenen: mei 2023 – Vertaald door: Mariella Manfré – Illustraties: Anton Emdin & Jeremy Ley – Deel 7 in de Ninja Kid-serie – Leeftijd: 7+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.