Bali – Kiki van Dijk

Hij brieste: ‘Evi, je weet wel, je dochter, is VERMIST!’ 

Korte inhoud
Cita’s dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita’s leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig.

Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen?

Je angsten kunnen wegspoelen, was het grootste voordeel van de alcohol geweest.

Auteur
“Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie Internationale betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Nu schrijft ze aan haar reeks van eilandthrillers.”

‘Daar geloof ik niets van. Ik denk dat je je niets wílt herinneren.’ 

Mijn mening
Na de vorige eilandthrillers van Kiki van Dijk kon ik me wel verheugen op een volgende! Nu is er dan Bali; net zo vlot en spannend?

Evi, de dochter van Joris en Cita, is voor een tijdje vertrokken naar Bali om zich daar met allerlei groene projecten bezig te houden. Maar dan krijgen Joris en Cita bericht van een vriendin van haar dat ze verdwenen is na een feest… De politie neemt het niet serieus, maar dat doet Joris wel. Aangezien hij het land niet uit mag na een dronken autorit met fatale afloop, moet Cita naar Bali gaan. Daar aangekomen ontdekt ze allerlei dingen over haar dochter die ze niet wist, hun band was de laatste tijd slecht. Evi had meer met haar vader, want Cita was altijd maar aan het werk.
Zal Cita Evi vinden en nog de tijd krijgen om hun band weer te versterken? Wie heeft haar verdwijning op zijn geweten en waarom??
En zal Cita daar op het Bali waar ze als kind zo van hield de traumatische gebeurtenis uit haar jeugd eindelijk een plek kunnen geven en ‘haar’ Azië weer kunnen omarmen?

Kiki weet je vanaf het begin meteen mee te sleuren het verhaal in. Als je eenmaal begonnen bent is er geen stoppen meer aan! Het boek leest heerlijk vlot, ze weet een heel treffende sfeer neer te zetten en het is super spannend.
Het tropische Bali kwam goed tot leven, ik kon het echt weer eventjes voor me zien van toen ik daar was (niet dat ik toen heel veel gezien heb, maar de sfeer herken ik zeker).

Mooi dat het niet alleen om de verdwijning van de dochter gaat, maar ook over de machteloosheid van de vader in Nederland en zijn worsteling met zijn drankprobleem en de gebeurtenissen uit het verleden van de moeder, waar ze nog altijd heel veel moeite mee heeft en waardoor ze een flinke muur om zichzelf heen heeft gebouwd. Het geeft het toch al lekker spannende verhaal een fijne extra diepgang.

Bali is weer een heel spannende en fijne thriller van Kiki van Dijk dus! Niet weg te leggen…

Ze ging Evi vinden. Daar moest ze niet meer aan twijfelen. Er was nog te veel om tegen elkaar te zeggen.

Bali
ISBN 9789401608800 – Uitgever: Xander Uitgevers – 296 pagina’s – Verschenen: mei 2018

3 thoughts on “Bali – Kiki van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.