Knock-Out – Cis Meijer

Daar ligt ze. Haar ogen gesloten, haar mond geopend.
Doodstil. Als een lappenpop.

Korte inhoud
Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd.

Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar.

De laatste tijd is ze een schim van wie ze was. Wat is er met mijn sterke, gekke, stoere zusje?

Auteur
Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar ook als beeldeditor. Met Val schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014.

Waar ben ik? Ik zie niks. Wat zit er voor mijn ogen?
Verward schud ik mijn hoofd. Mijn spieren voelen verkrampt. Misselijk. Mijn hoofd draait. Mijn keel brandt.

Mijn mening
De vorige jeugdthrillers van Cis Meijer vond ik heerlijk spannend! Moordspel vond ik de beste tot nu toe, brengt Knock-Out daar verandering in? 😉 De duistere cover is al veelbelovend!

Ginger, het zusje van Fay, verdwijnt op een avond na hun kickboks-training. Fay moest Ginger ergens afzetten omdat ze met iemand had afgesproken en Ginger is nooit meer thuisgekomen. Omdat ze weleens eerder weggelopen is, sinds hun vader overleed doet ze dat soms, schiet de politie niet meteen te hulp en ook hun moeder vermoedt niet meteen het ergste. Maar Fay weet hoe vreemd Ginger de laatste tijd deed en heeft wél het vermoeden dat er meer speelt. Ze gaat op onderzoek uit en komt er al gauw achter dat de vriendinnen van Ginger wat lijken te verbergen en bang lijken te zijn voor iemand. Als er twee van hen in elkaar geslagen worden is het helemaal duidelijk: er is iemand die ver gaat om het geheim te bewaren…
Wat is er gebeurd?
Waar was Ginger bij betrokken?
Wie heeft haar te pakken genomen?

Met de pakkende proloog zit je meteen in het spannende verhaal. Er is iets vreselijks gebeurd en iemand voelt zich er ontzettend rot over… Het verhaal blijft het hele boek door heel erg spannend en weet ook erg te raken als er langzaam duidelijk wordt wat er voor rampzaligs gebeurd is. Het verhaal is misschien iets minder onheilspellend dan Moordspel, maar het heeft ook wel weer een heel duister sfeertje! De stukken vanuit Ginger, die in het begin geen idee heeft wat haar overkomen is, dragen daar zeker aan bij.

Dit verhaal over tieners, geheimen en groepsdruk is weer een hele geslaagde jeugdthriller van Cis Meijer. Moordspel blijft mijn favoriet, maar dat neemt niet weg dat dit ook gewoon een heel sterke en pakkende thriller is!

Knock-Out
ISBN 9789026143496 – Uitgever: De Fontein – 224 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Leeftijd: 13+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.