Winston: Kat met een geheime missie – Frauke Scheunemann

Nee. Ik ben niet dood. Maar iets is er anders. Heel anders.

Korte inhoud
Kat Winston Churchill vindt zichzelf de nieuwe James Bond: hij is slim, heeft goede manieren en… bekijkt de wereld vanaf zijn bank. Maar dan komt de 12-jarige Kira bij hem wonen. Met haar gaat Winston voor het eerst naar buiten. Maar wanneer de bliksem inslaat, zit Winston plotseling in het lichaam van Kira en Kira in dat van hem! De bizarre verwisseling biedt wél kansen. Zo heeft Kira’s moeder problemen met de politie, en wie kunnen nu beter op onderzoek uitgaan dan een onschuldig meisje en een slimme kat?

Maar ik bedenk wel wat. Ik ben tenslotte een kater, en katers komen altijd met goede ideeën. Anders had ik net zo goed een hond kunnen zijn!

Auteur
“Frauke Scheunemann werd geboren in Düsseldorf, in Duitsland. Ze studeerde rechten, en begon haar schrijfcarrière als journalist en persvoorlichter. Fraukes eerste kinderboek ging over een teckel die allerlei avonturen beleeft. Het werd direct een waanzinnige bestseller. Ze schrijft niet alleen over honden, maar ook over katten: met de spannende serie Winston schreef ze kinderboeken voor meisjes en jongens over de verwende kat Winston Churchill, die zichzelf helemaal geweldig vindt. Samen met de 12-jarige Kira vormt Winston een bijzonder, grappig speurdersduo.
Samen met haar zus schrijft Frauke onder de naam Anna Hertz heel succesvolle romans voor volwassenen.
Frauke Scheunemann woont in Hamburg met haar man, hun vier kinderen en hun hondje Elmo.”

Man en kater passen beter bij elkaar dan man en vrouw.

Mijn mening
Ik kan er zo van genieten om tussen de thrillers door een fijn jeugdboek te lezen en dit was zeker een fijne! En wat een leuke cover en leuke kattenillustraties binnenin!

Winston is een verwende en heel slimme huiskater die het goed heeft samen met zijn baasje, professor Walter Hagedoorn, en hun huishoudster Olga. Maar Olga vertrekt omdat ze gaat trouwen en haar zus Anna neemt haar werk over. Anna heeft een dochter, Kira (12), en laat Winston nou een hekel hebben aan kinderen én aan verandering! Toch begint hij Kira wel te mogen en die vriendschap verdiept zich enorm als ze door blikseminslag van lichaam verwisselen. Winston moet als Kira door het leven en andersom. Gelukkig kunnen ze in hun hoofd communiceren en elkaar erdoor slepen. Én op deze manier kunnen ze mooi op onderzoek uit naar de ex van Kira’s moeder, een crimineel die Anna erin wil luizen…

Wat een geweldig personage is Winston! Als kat is hij al vertederend arrogant, maar als meisje is hij nog leuker. Hij is natuurlijk niet op de hoogte van alle menselijke gewoontes en dat levert leuke conversaties tussen Winston en Kira op. Erg leuk dat hij als mens aan vriendschappen voor Kira werkt en andersom Kira voor hem. Die gedaanteverwisseling heeft zo zijn voordelen!
En dan is er het avontuurlijke lijntje van het verhaal: de missie om de ex van Anna een hak te zetten. Lekker spannend!

Hoe bedenk je het? Wat een onwijs leuk en origineel verhaal! Leuke, grappige personages, een spannende verhaallijn en een warme vriendschap. Ik wil ook zo’n kat! En ik wil ook zo’n verwisseling!
Een heel tof jeugdboek en duidelijk een serie waar ik graag meer van wil lezen!

Winston: kat met een geheime missie
ISBN 9789026143748 – Uitgeverij: De Fontein – 240 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Vertaald uit het Duits door: Merel de Vink – Deel 1 in de Winston-serie – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5952a6f0d7df7_selected-products” products=”9200000075900631,9200000076907344,9200000013737702,9200000033208409″ name=”winston 1″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Winston: Kat met een geheime missie – Frauke Scheunemann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.