Weerzien in Italië – Eva de Wit

Nu eerst de reis naar Italië, op zoek naar Davide, haar biologische vader.

Korte inhoud
Nadat de moeder van Lucia en Dani is opgenomen in een verpleeghuis ontdekken de zussen dat ze het jarenlang niet zo nauw heeft genomen met de waarheid. Als een DNA-test uitwijst dat Dani en Lucia geen zussen maar halfzussen zijn, besluiten ze in de zomervakantie te vertrekken naar Italië om te ontdekken wie dan wel Lucia’s biologische vader is. Maar in plaats van antwoorden, komen er juist steeds meer raadsels en vragen over het verleden.

Zal ze haar vader vinden en wie is hij?

Auteur
“Na twee zomers in Frankrijk neemt Eva de Wit haar lezeressen mee naar Italië met Weerzien in Italië. Die reis maakt ze aan de hand van de twee zussen Dani en Lucia, die in hun familiegeschiedenis duiken. Eva de Wit ontrafelt langzamerhand het geheim van hun moeder, met veel gevoel voor humor en sfeer. En dat er sfeer is, is evident. Het is tenslotte Italië!
Weerzien in Italië is een heerlijke opvolger van Een huis in Frankrijk en Een zomer in Frankrijk.”

Vanaf deze kant is het duidelijk: dit is onmiskenbaar het kasteel van de foto uit mama’s fotoboek.

Mijn mening
De vorige twee Frankrijk-feelgoodromans van Eva de Wit vond ik heerlijk om te lezen, vond ik dat van deze Italië-roman ook?

De moeder van Lucia en Dani is dementerend en vertelt de zussen ineens iets waardoor hun wereld op zijn kop komt te staan: ze zijn halfzussen! René, hun overleden vader, is niet Lucia’s vader. Na het vinden van een fotoboek en brieven vertrekken de zussen naar Italië om op zoek te gaan naar de waarheid en om hopelijk Davide te vinden, Lucia’s biologische vader.
In Italië aangekomen komen ze alleen maar met meer vragen te zitten en krijgen ze antwoorden op vragen die ze niet eens wisten dat ze hadden…
Een reis vol verrassingen, die hun levens compleet zal veranderen!

Ook in dit boek speelt Frankrijk weer een grote rol, want ook daar brengen de zussen op hun zoektocht veel tijd door. En er komen ook nog twee oude bekenden langs, leuk! (verder is het een compleet losstaand verhaal hoor!)
Eva de Wit weet de Italiaanse en Franse scènes heel sfeervol neer te zetten, je waant je echt even in het zomerse zuiden en ziet de omgeving en de mooie huizen zo voor je. Heerlijk om daar even te vertoeven!

Wel merkte ik dat het verhaal me, zeker in het begin, minder raakte en pakte dan de vorige twee (waarbij ik het eerste verhaal het beste vond). Ik ergerde me een beetje aan de botte en bozige Lucia en was af en toe even kwijt wie er aan het woord was. Op gegeven moment kwam ik er gelukkig wel goed in en kon ik me lekker laten meevoeren op de raadselachtige zoektocht van de twee zussen naar hun verleden. Het einde ging me iets te vlot, maar vond ik wel heel erg leuk!

Kortom: dit verhaal is een heel fijn en sfeervol zomers tussendoortje! Maar voor mij niet het beste Eva de Wit verhaal…

Weerzien in Italië
ISBN 9789401913829 – Uitgever: Zomer & Keuning – 304 pagina’s – Verschenen: juni 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5b4daf45f3ca1_selected-products” products=”9200000092730234,9200000091493941,9200000039451207,9200000075854301,9200000061132579,9200000057137662″ name=”eva de wit” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.