Unfu*k Yourself – Gary John Bishop

We kunnen onze emoties bepalen door onze gedachten te sturen. Wij kunnen deze gedachten sturen door ons bewust te zijn van en te letten op onze woorden en de soort taal die wij bezigen.

Korte inhoud
Dit is een gids zonder bullshit, die een eerlijke no-nonsense aanpak biedt om je te helpen je over zelfopgelegde beperkingen heen te zetten.
Het zijn geen andere mensen die je in de weg staan, het zijn niet eens je omstandigheden die je blokkeren. Je staat jezelf in de weg, samen met de knagende negatieve stemmetjes in je hoofd.
Deze gids laat zien hoe je naar jezelf moet kijken voor het antwoord op problemen die je ogenschijnlijk niet in de hand hebt.
Unfu*k Yourself begeleidt je bij het omgaan met echtscheiding, verlies, falen, gezondheid, problemen op het werk en geeft je de kracht om het leven weer op te pakken.

Assertieve zelfspraak maakt aanspraak op dit moment, op het hier en nu. Wanneer je begint te praten in termen van ‘Ik ben…’ of ‘Ik omarm…’ (…), levert dat veel krachtiger en dwingender taalgebruik op dan het verhalende ‘Ik zal…’ of ‘Ik zal gaan…’.

Auteur
“Gary John Bishop is een expert in persoonlijke ontwikkeling. Zijn benadering staat voor persoonlijke empowerment en levenskunst, die de kwaliteit van leven op miraculeuze wijze verbetert. Zijn boek Unfu*k Yourself verschijnt tegelijkertijd in elf verschillende talen en is een bestseller in Amerika.”

… doe alles wat je moet doen om jezelf te unfucken en in je leven te stappen.
Sta op en ga aan de slag.

Mijn mening
De titel en de knalgele omslag van dit zelfhulpboek spraken me meteen heel erg aan. Samen met de ondertitel ‘stap uit je hoofd en in je leven’ en de term ‘no-nonsense’ zorgde dit ervoor dat ik het gevoel kreeg dat dit boek wel wat voor mij zou zijn! Was dat ook zo?

Gary John Bishop geeft inderdaad een no-nonsense aanpak voor allerlei problemen die je in het leven kunt hebben. Voor alles geldt eigenlijk hetzelfde, kort samengevat (voor meer uitleg en voorbeelden moet je natuurlijk zelf het boek maar lezen πŸ˜‰ ):

  • Je moet bereid zijn te veranderen, te accepteren dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je met je leven doet Γ©n weten dat er altijd iets is wat je kunt doen.
  • Je moet leren vertrouwen op jezelf en het feit dat ieder mens geprogrammeerd is om te winnen.
  • Je moet verbinding leggen met wie je echt bent, je handen aan het stuur houden en zeggen: ik heb dit nu eenmaal.
  • ‘Onzekerheid is waar het nieuwe plaatsvindt.’ Dus: omarm de onzekerheid.
  • Je bent wat je doet, dus niet teveel ‘positief’ denken, nee: doe het gewoon!
  • Wees vastberaden en ga door.
  • ‘Als je niets verwacht, leef je in het moment. (…) Je omarmt de situatie zoals die zich voordoet.’ Dus: verwacht niets en accepteer alles. Dat is niet zwak, dat is juist een bewijs van sterkte…

Ik kan wel blijven quoten uit dit boek! Er staan zo heerlijk veel rake dingen in, dingen die je aan het denken zetten, dingen die je het gevoel geven dat je Γ©cht veranderen kunt. Voor een gevoelsmens die alles keer op keer overdenkt (piekeren!) is het wel even een ding om wat Bishop zegt te verwerken. Je moet niet denken, denken, denken, plannen, plannen, plannen, verwachten, verwachten, verwachten, nee: je moet het gewoon doen!

De manier waarop Bishop alles beschrijft geeft soms wel een heel erg Amerikaans ‘goeroe’ gevoel, maar eigenlijk vond ik dat juist wel grappig. Ik hoorde het gewoon gezegd worden!
Dit boek kan je de nodige schop onder je kont geven om verandering aan te brengen in je leven. Een schop onder je kont mΓ©t humor en zonder bullshit πŸ˜‰

Hou van het leven dat je hebt, niet van het leven dat je verwachtte te hebben.

Unfu*k Yourself
ISBNΒ 9789463190930 – Uitgever: Scriptum – 181 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Vertaald door: Waterlanders

[bol_product_links block_id=”bol_5b30a1d564981_selected-products” products=”9200000083719534,9200000089430815″ name=”Unfu*k” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 thoughts on “Unfu*k Yourself – Gary John Bishop

  1. Guh ik houd normaal niet zo van die “tsjakkaaa”-achtige boeken maar deze spreekt mij aan Judith, enne goede recensie, ik vind het altijd lastig om dit soort boeken te recenseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.