Voorlopers 2: De kracht van velen – Mirjam Hildebrand

‘Tijdens de Cirkelceremonie beschermen we ons tegen vervreemding van de groep. Bovendien krijgen we dan allemaal extra verdediging tegen invloeden van buitenaf.’

Korte inhoud
Om het nieuwe schooljaar op Precursor te starten, moet Emma deelnemen aan de Cirkelceremonie. Die verloopt echter anders dan verwacht. Drie bewoners vallen bewusteloos neer en als ze weer bijkomen zijn ze hun Voorlopers-vaardigheden kwijt. Waar worden de verschijnselen – die zich razendsnel onder de bewoners verspreiden – door veroorzaakt?
Emma kan met haar Signum mensen helpen en de ziekte terugdringen, maar dit vraagt veel van haar krachten. De jongeren moeten een manier vinden om de Voorlopers te laten voortbestaan en dat leidt tot verdeeldheid. Ondertussen neemt het aantal slachtoffers alleen maar toe. En dan wordt ook Emma’s vader getroffen…

‘Aaaah!’ Een hoge gil doorbreekt alles wat zo rustig in balans was.
Wat is er aan de hand? Wie gilt er?

Auteur
“Mirjam Hildebrand studeerde psychologie aan de Universiteit Leiden en heeft haar eigen psychologiepraktijk in Haarlem. Daarnaast is zij schrijfster. Ze werkte mee aan diverse verhalenbundels. Eerder verscheen haar succesvolle jeugdboekendebuut Voorlopers.”

Ik wil proeven wat mijn angsten zijn
Ik wil voelen waar mijn grenzen liggen
Weten wat ik wil
En houden wat ik liefheb

Mijn mening
Na het lezen van het eerste deel van deze serie wilde ik heel graag meer lezen over Emma en de Voorlopers. Nu heb ik dan ‘eindelijk’ het tweede deel kunnen lezen!

Na de zomer thuis te zijn geweest gaat Emma weer met haar vader Simon mee naar Frankrijk, naar Precursor – een nederzetting waar Voorlopers wonen en geschoold worden – om daar aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Eerst vindt er een Cirkelceremonie plaats om Emma in te wijden, maar tijdens die vredige ceremonie worden er oudere Voorlopers onwel en raken ze hun Voorloper-vaardigheden kwijt, er breekt paniek uit…
Na veel onderzoek blijkt een soort virus de Voorlopers ernstig ziek te maken en het verspreidt zich eerst onder de oudsten. Er vallen meer en meer slachtoffers, waaronder Emma’s vader. De jongeren moeten nu heel goed samenwerken en uitvinden wat ze moeten doen om het virus te stoppen… Dat gaat niet zonder slag of stoot! En ook Emma, die met haar krachten kan genezen, krijgt het heel erg zwaar…

Ik moest (zoals altijd met een serie) eventjes inkomen en eerst weer een goed beeld krijgen van het verhaal en de personages. Maar toen ik er goed inzat, vrij gauw al, kreeg het verhaal me ook meteen weer te pakken.
Het eerste deel was al spannend, maar dit deel overtrof dat nog! Het verhaal is heel grimmig, best heftig en ik vond het ook erg intens.

Het verhaal over de Voorlopers en hun krachten kan hier en daar misschien wat ingewikkeld voelen en het gaf me toch weer een beetje dat sekte-gevoel, maar: het is zo onwijs bijzonder en mooi!! Die krachten, die saamhorigheid, dat vertrouwen in de natuur en elkaar…

Het verhaal sleepte me mee, ik leefde ontzettend mee met Emma, en het had me gewoon helemaal te pakken. Ik sloeg het boek dicht met een dikke brok in mijn keel. Zo jammer dat ik hem alweer uit heb! Ik heb nu al zin in het volgende deel…
(en wat leuk dat Mirjam bloggers noemt in haar dankwoord! )

‘Het lijkt erop dat het wordt veroorzaakt door een virus.’

De kracht van velen
ISBN 9789020654592 – Uitgever: Kluitman – 240 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – Deel 2 in de Voorlopers-serie – Leeftijd: 13+

[bol_product_links block_id=”bol_5b30b1288f9c0_selected-products” products=”9200000084827741″ name=”voorlopers 2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.