Gespleten – Karin Slaughter

Hoe kon ze van iemand blijven houden die haar kapot had willen maken?

Korte inhoud
Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.

Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn?

En nu richtte de man die hen allebei had vermoord, een wapen op de borst van háár moeder.

Auteur
“Internationaal bestsellerauteur Karin Slaughter is een van ’s werelds meest gewaardeerde schrijvers. Haar weergaloze thrillers zijn in 33 talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. Karin Slaughter baseert haar boeken altijd op waargebeurde misdaden, waarbij het haar meer gaat om het motief dan om de misdaad zelf. Ze grijpt de kans die ze als auteur heeft om lastige thema’s aan de kaak te stellen. Geweld tegen vrouwen speelt een belangrijke rol in haar oeuvre.”

In de opslagunit zou ze antwoorden vinden, iets ontdekken over haar moeder. Misschien iets wat ze niet wilde weten.

Mijn mening
Ik kijk altijd enorm uit naar een nieuwe Karin Slaughter, al haar boeken zijn zó goed! Ik was dus ontzettend blij dat ik deze nieuwe mocht lezen en bespreken van HarperCollins Holland  Samen met een aantal andere bloggers deed ik mee aan een Instagram-tour rond het boek, we plaatsten allemaal een mooie foto de week van verschijnen. Een leuke samenvatting lees je hier. En nu heb ik hem dan ook uit en deel ik mijn mening met jullie…

Andrea (Andy) denkt dat ze haar moeder Laura goed kent. Het is een geliefde vrouw en de vriendelijkheid zelve. Maar dan wordt het restaurant waar ze samen zitten onder vuur genomen en heeft de schutter het onder andere op Andy voorzien. Haar moeder weet de dader op zo’n koelbloedige manier te overmeesteren dat iedereen, ook Andy en haar vader, zich afvraagt waar ze dat geleerd heeft en waarom ze die kant van haar niet kennen…
Laura blijkt niet te zijn wie ze denken en er blijkt niets waar van haar en Andy’s verleden. Hoe moet Andy haar moeder nu nog geloven? Ze wordt door haar weggestuurd en moet vluchten, omdat ze nu in gevaar zijn. Wat moet Andy doen en wie kan ze nog vertrouwen?

Het verhaal greep me meteen met de angstige gebeurtenissen in het restaurant met de schutter en wat er daarop volgt. Je voelt je net zo ongemakkelijk en onzeker als Andy, want: wie ís die vrouw?? Wat heeft ze nog meer op haar geweten dat ‘ze’ nu achter hen aanzitten? Voor wie moet Andy op de vlucht? Boeiend en spannend!!

Maar dan volgen er hoofdstukken die zich in het verleden (1986) afspelen en daar raakte Karin Slaughter me af en toe een beetje kwijt… Het was wat langdradig en het werd me wat ingewikkeld af en toe. (kan aan mij liggen hoor!) En in het heden begon ik me te ergeren aan het gestuntel en gestotter van Andy, ik wilde haar op sommige momenten echt een schop onder haar kont verkopen! Maar misschien is dat wel helemaal de bedoeling van de auteur 😉 Sowieso knap dat ze je zo laat meeleven met de levensechte personages.

Gelukkig werd het verhaal wel steeds spannender en spannender en steeds vlotter en vond ik het einde wel weer heel erg sterk!
Ik vond dit dus zeker een goede Slaughter, maar niet de allerbeste en allerspannendste…

Gespleten
ISBN 9789402701562 – Uitgever: HarperCollins Holland – 496 pagina’s – Verschenen: 12 juni 2018 – Originele titel: Pieces of Her – Vertaald door: Ineke Lenting

[bol_product_links block_id=”bol_5b2a26461c682_selected-products” products=”9200000091585025,9200000091613721,9200000091585377″ name=”gespleten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Gespleten – Karin Slaughter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.