Reis naar het middelpunt van de aarde – Geronimo Stilton

Beste lezer,
Mijn naam is Axel Lidenbrock.
In dit dagboek schrijf ik over de wonderbaarlijke reis die ik met mijn oom, professor Otto Lidenbrock, heb gemaakt. Dat was in het jaar 1863.

Korte inhoud
Een mysterieuze boodschap van ontdekkingsreiziger Arne Saknussemm in een oud, vergeeld boek maakt professor Otto zo nieuwsgierig dat hij naar het middelpunt van de aarde besluit te reizen. Deze gevaarlijke reis onderneemt hij niet alleen, hij neemt ook zijn neefje Axel Lidenbrock mee.
Samen met een IJslandse gids daalt het trio af in vulkaan Sneffels. Al snel maken de drie muizen de gekste dingen mee: ze ontdekken een reuzenzwammenbos, maken een onderaardse zeestorm mee, zien twee zeedino’s met elkaar vechten en komen zelfs vast te zitten in de vulkaan.
Maar dan lijkt het erop dat de vulkaan gaat uitbarsten. Zullen de reizigers de reis overleven?
Je kunt het allemaal lezen in Reis naar het middelpunt van de aarde van meesterschrijver Jules Verne!

‘Staat er soms een geheime boodschap op dat perkament?’ vroeg ik.

Klassiekers
“Klassiekers vind je ook in het fonds van Geronimo Stilton! Toen Geronimo nog klein was, bracht hij uren door met het lezen van klassiekers. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die klassiekers genoemd worden omdat het meesterwerken zijn uit de literatuur en nog steeds door heel veel lezers gelezen worden. Geronimo heeft een aantal van zijn favoriete klassiekers bewerkt en naverteld, in zijn eigen stijl natuurlijk!”

“Als je vóór 1 juli afdaalt in vulkaan de Sneffels – via de krater die zich in de schaduw van de bergtop Scartaris bevindt – kom je bij het middelpunt van de aarde uit. Ik heb het gedaan. Arne Saknussemm.”

Mijn mening
Oh, wat ben ik gek op de Klassiekers van Geronimo Stilton! Dat werd tijdens het lezen van dit verhaal alleen maar weer bevestigd.
Ik heb ooit wel een film losjes naar Reis naar het middelpunt van de aarde gezien, maar het verhaal heb ik nog nooit gelezen. Nu heb ik er dus op een heerlijk speelse en kleurrijke manier mee kennisgemaakt!

1863: Professor Otto Lidenbrock vindt een geheime boodschap in een oud boek. Samen met zijn neef Axel weet hij de geheime code te ontcijferen. De boodschap vertelt ze de weg om naar het middelpunt van de aarde te reizen. Dat zou toch fantastisch zijn voor de professor, die een avontuurlijke geoloog en prof in de mineralogie is! Natuurlijk moet neef Axel mee, al is die een stuk minder avontuurlijk aangelegd.
Samen met een gids gaan ze in Ijsland op expeditie en dalen af in de vulkaan. En de wereld die ze daar aantreffen overtreft ieders verwachtingen…

Wat een geweldig avontuur! Ik heb zo zitten genieten tijdens het lezen. En niet alleen van het spannende verhaal, maar ook van de vele prachtige kleurrijke illustraties waarop heel veel te zien is en waarmee het verhaal helemaal tot leven komt. Geweldig!
Achterin het boek staat nog een kaart van het middelpunt van de aarde en info over de originele auteur van het verhaal: Jules Verne.

Wat blijft dit toch een aangename manier om kennis te maken met klassieke verhalen, die anders voor kinderen misschien wat te ‘stoffig’ zouden zijn. Ik ben er weg van, dat is vast wel duidelijk! 😉
En ik ben heel benieuwd wat de volgende Geronimo Klassieker gaat zijn…

Wat een verrassingen had deze reis allemaal voor me in petto!

Reis naar het middelpunt van de aarde (naar: Jules Verne)
ISBN 9789085924555 – Uitgever: De Wakkere Muis – 224 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – Vertaald uit het Italiaans door: Dorette Zwaans – Klassiekers-reeks – Leeftijd: 9+

[bol_product_links block_id=”bol_5b1b894c95a39_selected-products” products=”9200000087039218″ name=”middelpunt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.