De dag die nooit komt – Oliver Reps

Maar praten met Polly was altijd leuk. Vaak leek het helemaal nergens over te gaan, en tegelijkertijd ging het over alles.

Korte inhoud
De dag die nooit komt is het relaas van de zeventienjarige filmfanaat Elias. In één lange slapeloze nacht overdenkt hij de gebeurtenissen die hem in de situatie hebben gebracht waarin hij zich nu bevindt. Hij vertelt over die zomer, nu zo’n driekwart jaar geleden. Over zijn vriendin Polly, die als een engel uit de lucht is komen vallen, over zijn zusje Evi. En over de demonen in z’n hoofd. Het is een verhaal waardoor je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet, het verrast, ontroert, en het voert je mee tot aan het ontluisterende einde.

Alles voelt als een slechte droom waaruit ik straks wakker hoop te worden.

Auteur
“Oliver Reps is op zesjarige leeftijd vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd. Hij woont met zijn gezin in Amsterdam en is mede-eigenaar van kinderboekwinkel Casperle. De dag die nooit komt is zijn debuut.”

Wat als dit? Wat als dat? Een hypothetisch gedachtespel, een eindeloze marteling…

Mijn mening
Ik had dit boek al voorbij zien komen op social media en werd geïntrigeerd door de cover. En wat in eerste instantie een beetje abstract lijkt, krijgt na het lezen van het verhaal zoveel betekenis! Heel bijzonder.

Elias (17) heeft een slapeloze nacht en overdenkt de gebeurtenissen van afgelopen zomer. Hij leerde toen Polly kennen en zij bleek hem zomaar leuk te vinden! Polly en zijn jongere zusje Evi, die al heel wat heeft meegemaakt in haar korte leventje, kunnen het ook erg goed met elkaar vinden. Ze hebben een heerlijke zomer met zijn drieën, tot die ene gebeurtenis die alles op zijn kop zette. De gebeurtenis die ervoor zorgt dat Elias niet kan slapen…

Dit is een verhaal over een eindeloos lijkende zomer die overdacht wordt in een eindeloos lijkende nacht. Een verhaal over een zomerliefde, over vriendschap en over de band tussen broer en zus. Een verhaal met al vanaf het begin een onheilspellend sfeertje. Je vraagt je af wat er gebeurd is, hoe het zo gekomen is en hoe dit gaat aflopen…

Wat een liefdevol en tegelijkertijd triest en heftig verhaal! Gewoon niet weg te leggen! En ik moest na het lezen echt even bijkomen. Pfff… Wat een boek!

Wakker zijn is een hel, maar slapen is misschien nog wel erger.

De dag die nooit komt
ISBN 9789463360388 – Uitgever: De Harmonie – 176 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Leeftijd: ongeveer 16+

[bol_product_links block_id=”bol_5b1926d6de7f2_selected-products” products=”9200000086047747″ name=”de dag die” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.