Dans! – Mireille Geus

Mijn vader kan alles.

Korte inhoud
Maxime heeft de beste vader van de wereld. Hij komt uit Rusland en reist de wereld rond als de topdanser van zijn balletgezelschap. Iedereen houdt van hem. En hij is ook nog de liefste vader van de wereld. Toch is dat niet altijd even makkelijk voor Maxime, want ze danst zelf ook. Ze weet zeker dat ze nooit zo goed kan worden als haar vader, maar ze wil hem niet teleurstellen… Dan gebeurt er iets bijzonders: samen met Lev, haar beste vriend en dansmaatje, wordt ze door ‘Juf Br’ uitgekozen om auditie te doen bij de beroemde balletopleiding dans!. Haar vader is dan voor een optreden in Rusland. Maxime, haar moeder en haar oma besluiten om hem niet over de auditie te vertellen. Maar kan ze zo’n groot geheim bewaren als ze hem aan de telefoon spreekt? En als ze heel eerlijk is tegen zichzelf… wil ze dan wel haar leven wijden aan de dans? Alle gebeurtenissen komen in een stroomversnelling als Maximes vader opeens een paar dagen eerder dan gepland thuiskomt…

‘Je vader is een groot danser, dat weet je, maar het is beter als hij niet weet dat jij er ook voor gaat. Niet nu al.’ 

Auteur
“Mireille Geus (Amsterdam, 1964) studeerde Nederlands aan de lerarenopleiding. Ze schreef een tiental toneelstukken voor jeugd en maakte teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze is voormalig docent en decaan op de Schrijversvakschool Amsterdam en heeft inmiddels een praktijk als individuele schrijfcoach. Ze schrijft boeken voor uitgeverij Zwijsen, Maretak, Jongbloed, Gottmer en Lemniscaat.”

Ik. Ga. Auditie. Doen. Vrijdag! (Ben ik wel goed genoeg?)

Mijn mening
Wat een leuke cover hè, zo met die schaduwletters? Heel aansprekend!

Max(ime) zit op ballet en is heel getalenteerd. Haar vader is een beroemd balletdanser en reist de hele wereld over met zijn gezelschap, hij weet dus niet dat Max zó goed is. En misschien maar beter ook, want de lat ligt wel erg hoog voor Max. Op een dag hoort ze dat ze auditie mag doen voor een beroemde balletopleiding. Zij, haar moeder, haar oma en de balletjuf besluiten dit geheim te houden voor haar vader. Maar het is wel een erg groot geheim voor Max, ze heeft het er moeilijk mee haar geliefde vader niets te vertellen als ze hem aan de telefoon heeft. En ze heeft veel twijfels: is dit wel wat ze wil? Is ze wel goed genoeg? Hoe kan ze ooit in de voetsporen treden van haar vader de alleskunner?

Maxime ziet haar vader als een soort heilige. In haar ogen kan hij echt alles! En hoe zij daaraan moet tippen? Toch komt ze er langzaam achter dat niemand perfect is. En dat ze haar hart moet volgen en erachter moet zien te komen of een dansleven echt is wat ze wil. Is het haar droom of die van haar familie? Ondertussen worstelt ze met haar geheim. Ze begrijpt waarom haar moeder en oma het haar vader nog niet willen vertellen, maar ze wil eigenlijk helemaal geen geheimen voor hem hebben. Geheimen komen namelijk altijd uit…

Leuk die onverwachte wendingen aan het verhaal op het eind! Ik werd er echt door verrast. En je leeft zo mee met de kleine Max! Haar passie, haar twijfels, haar worsteling. Ik denk dat het heel herkenbaar is neergezet voor kinderen van haar leeftijd.
Dans! is een heel meeslepend en warm verhaal wat me echt wist te raken. Een verhaal over talent en dromen volgen, je eigen dromen!

‘Ik weet niet of ik dit wel wil,’ zeg ik.

Dans!
ISBN 9789047710448 – Uitgever: Lemniscaat – 116 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – Leeftijd: 9+

[bol_product_links block_id=”bol_5b191dda68432_selected-products” products=”9200000085203806″ name=”dans” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Dans! – Mireille Geus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.