Groenwoud: De wereld achter de deur – Pari Thomson & Elisa Paganelli

Die ochtend stond ze op met een vurige overtuiging.
Als haar moeder was verdwenen, was het Daisy’s taak haar te vinden.

KORTE INHOUD 
“Daisy reist met haar moeder, een beroemde journalist, de wereld rond. Maar wanneer haar moeder een gevaarlijke tocht naar het Amazonewoud onderneemt, mag Daisy niet mee. Dan raakt haar moeder vermist. Op zoek naar antwoorden stuit Daisy op een geheime doorgang naar een magische groene wereld. Daar ontdekt ze dat botanisten in het diepste geheim voor de bijzonderste en zeldzaamste planten ter wereld zorgen. Met haar nieuwe vrienden probeert ze de waarheid rondom haar verdwenen moeder te achterhalen. Maar dat is gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken…”

Eén ding was zeker: ze bevonden zich niet meer in Kew Gardens, althans niet in een deel van die tuinen dat Daisy kende.

‘Ik wil niet nieuwsgierig zijn, hoor,’ zei Daisy, ‘maar waar ben ik en wat gebeurt hier allemaal?’ 

MIJN MENING 
Ik was meteen verliefd op hoe dit boek eruitziet! #coverlove En het verhaal leek me een heerlijk magisch, groen avontuur…

Daisy Disteldons (11) is niet anders gewend dan met haar wilde, avontuurlijke moeder, die journalist is, de wereld rond te reizen. Ooit, toen haar vader nog leefde, hadden ze wel een thuis, maar vanaf haar 3e niet meer. Daisy, een stuk rustiger en minder avontuurlijk, en haar moeder zijn altijd samen geweest, dus het is heel naar als Daisy opeens niet mee mag naar het Amazonegebied, waar haar moeder onderzoek moet doen. Te gevaarlijk… Daisy moet voor een paar weken naar een kostschool, waar ze doodongelukkig is. Maar op de dag dat haar moeder haar weer zou komen ophalen, komt ze niet opdagen. Ze blijkt vermist, of erger…
Daisy gelooft niet dat haar moeder dood kan zijn en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Voor haar vertrek, gaf haar moeder haar iets, een soort presse-papier, die ze geheim moest houden en waarmee ze naar Kew Gardens zou moeten gaan als er iets zou gebeuren. Dan zou er hulp komen…
Daisy vindt daar een geheime deur, waarachter een magische groene wereld ligt. Ze komt terecht in het Groenwoud, waar veel Botanisten wonen. Wat had haar moeder voor geheimen? En wat heeft haar verdwijning daarmee te maken? Daisy gaat samen met haar nieuwe vrienden en katje Napoleon op zoek naar antwoorden. En dat is zeker niet zonder gevaar…

‘Alles in de natuur ís magie. Zelfs het gewoonste madeliefje of de gewoonste paardenbloem is een wondertje op zichzelf.’ 

Niet alleen van buiten is dit boek prachtig om te zien, ook binnenin staan heerlijk veel sfeervolle (zwart-wit) illustraties van Elisa Paganelli! En op de schutbladen een prachtige kaart van Mallowmarsh, het deel van het Groenwoud waar Daisy in terechtkomt.
En het verhaal is ook al zo prachtig!! Wat heb ik van A tot Z zitten genieten van de avonturen van Daisy, die een stuk moediger is dan ze zelf denkt! Stiekem zou zij wel graag ergens willen wortelen, maar die kans krijgt ze niet met haar reislustige moeder. Nu ze in het Groenwoud is terechtgekomen kan ze, ondanks de zorgen om haar moeder en de zoektocht die doorgaat, eindelijk eens voelen hoe het is om echte vrienden te maken (ze sloot zich altijd een beetje af, ze zou toch weer weggaan) en om zich ergens te settelen… Ze begint zich er thuis te voelen… (Maar hoe lang zal dat duren?)
Wat een prachtige groene wereld ontdekt Daisy! Ik zag het allemaal helemaal voor me… En wat een mooie boodschap zit er ook in het verhaal verweven. We moeten goed voor de natuur zorgen!!
Het verhaal zit vol groene magie, is heel erg avontuurlijk en onwijs spannend! En ik ben helemaal verliefd geworden op de personages. Moedige Daisy en haar katje Napoleon, commandant Wit die haar in huis neemt, mevrouw Bossig die de meest lekkere dingen maakt, en Daisy’s bijzondere nieuwe vrienden… Ik heb echt onwijs genoten van het verhaal en moest zelfs op het einde een traantje wegpinken. Zo heerlijk! Zo mooi! Ik wil NU deel 2!! Ik wil dolgraag terug naar het Groenwoud en de mensen die daar wonen…

‘Maar het voornaamste wat wij Botanisten doen is nadenken over wat wij voor de natuur kunnen doen – dus niet alleen maar wat de natuur voor óns kan doen.’ 

De wereld achter de deur 
ISBN 9789021037028 – Uitgeverij L.S. Amsterdam – 400 pagina’s – Verschenen: juli 2023 – Vertaald door: Mireille Vroege – Illustraties: Elisa Paganelli – Deel 1 in de Groenwoud-serie – Leeftijd: 10+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.