Het kwaad in ons – Corine Hartman

Zo gewenst, zo ontzettend gewenst waren ze, dat heb ik ze toch wel vaak genoeg laten merken?

Korte inhoud
Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Een gezin om voor te zorgen. Helaas bleef een zwangerschap uit en koos ze samen met haar man Richard voor een andere weg. Ze werden de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Niet lang daarna raakte Simone alsnog zwanger en dochter Veerle completeerde het gezin.
Nu, bijna twintig jaar later, woont het gezin Steenbeeck in het idyllische Hattem aan de IJssel. Simone heeft een patisserie in het centrum, Richard is leraar in het vlakbij gelegen Zwolle en de kinderen… daar stokt het perfecte plaatje. Langzaam slaan er gaten in het warme, veilige nest dat Simone haar gezin wil bieden, en ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond.

Ik wilde gewoon niet denken aan die andere kant van hem.

Auteur
“Corine Hartman (1964) schreef ruim vijftien thrillers, werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere malen de Crimezone Award.”
Hier lees je een leuk interview met Corine over de IJssel-trilogie en met name dit derde deel.

En dan ben ik nog niet eens toe aan de vraag die ik toch ook zal moeten beantwoorden: heb je het nooit, op enig moment, aan voelen komen?

Mijn mening
Ik las eerder al Sluipend gif, het spannende tweede deel in de onafhankelijk te lezen Ijssel-trilogie. Het eerste deel ligt nog op de TBR-stapel 😉

Simone en Richard konden geen kinderen krijgen en adopteerden twee kinderen uit Brazilië, Daniel en Nina. Daarna kwam er toch nog een zwangerschap en kwam zusje Veerle er nog bij. Richard is leraar, Simone heeft een eigen patisserie en ze wonen in een landhuis in Hattem, een perfect plaatje dit gezin, zou je denken. Maar: de kinderen raken verstrikt in criminele praktijken en Simone ziet haar ideale gezinnetje steeds verder uit elkaar scheuren…

Ik moest even inkomen in dit verhaal, het greep me niet meteen. Ik vond het in het begin wat vaag en vroeg me af wat er allemaal precies gaande was. Toen dat duidelijker begon te worden en de vaart en de spanning erin kwam, toen werd ik wel meegesleurd het duistere verhaal in.

Tussen de gebeurtenissen door lees je dagboekfragmenten die duidelijk geschreven zijn ná het familiedrama, daardoor krijg je al een extra beklemmend gevoel, want er moet dus echt iets flink misgegaan zijn, alleen weet je nog niet wat. Goede keuze van de auteur!

In deze sterke psychologische thriller gaat het van kwaad tot erger met de hoofdpersonen en de spanning wordt ook flink opgevoerd. Weer een heel goed en super spannend verhaal van Corine Hartman dus! Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat het niet mijn favoriet is, door dat moeten inkomen en omdat ik het wel een héél grimmig verhaal vond.

Het kwaad in ons
ISBN 9789403106809 – Uitgever: Cargo – 288 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Deel 3 in de IJssel-trilogie

[bol_product_links block_id=”bol_5b0674724a95d_selected-products” products=”9200000085027285,9200000054152229,9200000071595662,9200000073217301,9200000085027114,9200000088696908″ name=”kwaad” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Het kwaad in ons – Corine Hartman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.