Sluipend gif – Corine Hartman

Terwijl hij wachtte tot de slaap hem zou vinden, dacht hij aan Jacq, en wat het was dat hij in haar ogen had gezien. Die schittering.

Korte inhoud
Ach, overal is wel eens wat. Jacqueline houdt van haar echtgenoot, al intimideert en manipuleert hij haar steeds vaker. Het ligt vast ook aan haar, want voor de buitenwereld is hij altijd heel voorkomend. Charmant zelfs. Straks zal het weer beter gaan: de zorg voor haar manisch-depressieve moeder slokte veel tijd op en Gijs heeft zijn ontslag nog niet verwerkt. Ze moet geduld hebben. En eigenlijk hebben ze het toch goed samen?
Maar zo simpel is het niet. Integendeel. Met de daad van een Franse naamgenote in gedachten, ziet Jacqueline uiteindelijk nog maar één uitweg. Hij moet dood.

Gaandeweg ons samenzijn was hij zijn vermogen om lief te hebben kwijtgeraakt, en dat vrat mij langzaam vanbinnen op. Als een sluipend gif.

Auteur
“Corine Hartman (1964) schreef ruim vijftien thrillers, werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere malen de Crimezone Award.”

Mijn mening
Na de Jessica Haider-reeks van Corine Hartman, waar ik echt fan van ben, is dit het eerste andere boek dat ik van haar lees. Ik was erg benieuwd of ik deze psychologische thriller ook zo goed zou vinden, het is toch iets heel anders dan de keiharde Haiders! Maar, Corine’s schrijfstijl kennende, had ik er alle vertrouwen in…

Je leert Jacqueline kennen, getrouwd met Gijs en samen met hem dochter Hanna, die zes jaar geleden naar Frankrijk vertrok en waar ze geen contact meer mee hebben. Ze heeft veel zorgen om haar manisch-depressieve moeder, is zelf al jaren aan de anti-depressiva en is al een tijd niet meer gelukkig in haar huwelijk. Op gegeven moment besluit ze dat het genoeg is, ze moet van Gijs af…
Gijs, vanuit wiens perspectief je het verhaal ook leest, is sinds hij is ontslagen een jaar geleden niet te genieten en nog onaardiger dan anders tegen Jacq. Hij hoopt nog altijd weer teruggevraagd te worden voor zijn oude baan, dit is namelijk niet hoe hij zijn leven in gedachten had. Hij wordt steeds neerslachtiger.
Hanna, ook zij komt aan bod, heeft een nieuw leven opgebouwd in Frankrijk. Ze heeft met haar ex een zoontje en een ze leidt een succesvol restaurant. Ze heeft geen contact met haar ouders, maar wel met haar oma. Waarom er geen contact meer is en wat de reden is dat ze zes jaar geleden vertrok, dat blijft lang een vraagteken.

Door de cursieve hoofdstukken, waarin je leest dat Jacqueline eindelijk vrij is en op weg is naar Hanna in Frankrijk, vraag je je al heel snel af wat ze gedaan heeft. Door de afwisseling met wat eraan voorafgegaan is en welke gebeurtenissen ertoe hebben geleid dat ze besloten heeft dat ze van haar man af moet zien te komen, bouwt de psychologische spanning zich langzaam maar zeker op…
In het begin vertrouwde ik volkomen op het perspectief van Jacq, en leefde ik mee met een vrouw die psychisch mishandeld wordt door haar eikel van een man, maar op gegeven moment begon ik toch een beetje te twijfelen aan haar oordeel en dat maakte het verhaal nog spannender!

Met Sluipend gif heeft Corine Hartman een hele sterke psychologische thriller geschreven, die je alert houdt van begin tot eind en die alleen maar spannender wordt naarmate het verhaal vordert.
Ik blijf dus een Corine Hartman fan en ben zeker van plan om alles wat ik nog niet van haar gelezen heb te gaan verslinden!

Sluipend gif
ISBN 9789023455561 – Uitgever: Cargo – 304 pagina’s – Verschenen: februari 2017

[bol_product_links block_id=”bol_58dce908a81c9_selected-products” products=”9200000071595662,9200000073217301″ name=”sluipend gif” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Sluipend gif – Corine Hartman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.