Ik ken je nog – Alice Fokkelman (+ winactie!)

Die grijns ken ik van vroeger. Die zag ik maar al te vaak als ik gepest werd. Af en toe komt die zelfs nog weleens in mijn nachtmerries voorbij.

Korte inhoud
Manon heeft nooit iemand verteld over de jongen die haar jeugd gruwelijk verpestte. Maar nu lijkt het verleden haar in te halen…

Vanaf de dag dat haar beste vriendin verhuist en de nieuwe buren hun intrek nemen, verandert het leven van Manon onomkeerbaar. Terwijl haar man aanpapt met de nieuwe buurvrouw, zinkt Manon dieper en dieper weg. Schuilt in buurman Wessel nog steeds de manipulator van vroeger of wordt ze geterroriseerd door waanbeelden in haar hoofd?

Is dat mijn toekomst? Iedere dag geconfronteerd worden met de man die ik al twintig jaar probeer te vergeten?

Auteur
“Alice Fokkelman (1966) volgde een lerarenopleiding Nederlands en Engels. Ze begon in 2003 met het schrijven van korte verhalen, waarvan vele werden gepubliceerd en met lovende recensies werden bekroond. Alice werkt als Corporate Communicatie Manager. Ik ken je nog is haar debuut.”

Was Wessel iets van plan, of zie ik spoken?

Mijn mening
Deze recensie en winactie maken onderdeel uit van de blogtour rond dit boek, je komt op social media dus meerdere bijdragen tegen deze periode!

Manon werd vroeger vreselijk gepest door haar buurjongen Wessel, maar haar vader nam haar nooit serieus. Nu, twintig jaar later, staat hij ineens weer voor haar neus: Wessel is haar nieuwe overbuurman! Alle gevoelens van toen komen weer terug, maar wie kan ze in vertrouwen nemen? Ze heeft haar man en haar beste vriendin nooit iets verteld, heeft het geprobeerd weg te stoppen. Wessel lijkt nog net zo’n treiteraar als vroeger, maar is dat echt zo of ziet Manon de dingen die ze wil zien? Met haar vreemde gedrag en wantrouwen raakt ze steeds verder verwijderd van haar man en vriendin, die het wel goed kunnen vinden met de nieuwe overburen…

Al vanaf het begin van het verhaal hangt er een heel grimmig sfeertje, benauwend bijna. Door de terugblikken van Manon weet je wat voor nare dingen Wessel allemaal heeft gedaan en vertrouw je hem uiteraard in het heden ook niet. Maar ook Manon riep ongemakkelijke gevoelens bij me op, met haar obsessieve gedrag…
Daarnaast voel je (mee met) haar wanhoop en haar eenzaamheid omdat haar vader haar nooit geloofde en haar man en vriendin haar nu ook niet helemaal serieus nemen. En ondertussen gebeuren er vreemde dingen tussen Manon en Wessel en lijken hij en zijn vrouw zo hun geheimen te hebben.

Ik ken je nog is een intens verhaal vol psychologische spanning. Een heel knap debuut. De auteur weet je te doen twijfelen aan wat de waarheid is en aan wie er oprecht is en geeft daarnaast een kijkje in de psyche van gepeste en pester. Een meeslepend verhaal dat ik in één ruk uitlas.

Winnen!
Ik mag van de uitgeverij 2 exemplaren van Ik ken je nog verloten onder mijn lezers! Dus ben je nieuwsgierig geworden naar dit spannende debuut, doe dan gauw mee! Wat moet je doen om kans te maken?

De winactie is afgelopen en de winnaars hebben een mail ontvangen! Gefeliciteerd Leonie en Isabel! Bedankt voor het meedoen allemaal!
(Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar)

Ik ken je nog
ISBN 9789401608466 – Uitgever: Xander Uitgevers – 237 pagina’s – Verschenen: april 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5add981c27faa_selected-products” products=”9200000082943460,9200000086267369″ name=”ik ken je nog” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

55 thoughts on “Ik ken je nog – Alice Fokkelman (+ winactie!)

 1. Ik had hier al over gelezen en dit verhaal trekt me. Het maakt me nieuwgierig wat er zich heeft afgespeeld en hoe zij er nu mee om gaat. Graag doe ik mee met deze aktie!

 2. Ik doe heel graag mee aan deze te gekke actie! I Love Thrillers! : – ) En ben erg nieuwsgierig naar “Ik ken je nog”… lees zo een goede recensies.

 3. Ik zou heel graag meedoen met de winactie. Heb nu nog lekker de tijd om te lezen straks met een kleintje wat op komst is zal het wat lastiger worden 🙂

 4. Ik ken je nog lijkt me een bijzonder heftig en indrukwekkend verhaal. Zou deze spannende psychologische thriller van Alice Fokkelman heeeeel graag willen lezen. Echt super, bedankt voor deze kans! Volg je toffe blog via Facebook en Bloglovin’ ♥ Janneke B

 5. Wat een spannend boek,… jeee zeg ik ben waanzinnig benieuwd naar het verhaal. Ik ben zowieso dol op het lezen van thrillers, en ik krijg al de kriebels als ik naar de kaft kijk. Dat is een goed teken 😉
  Ik volg je op Instagram, en zou het super tof vinden als ik dit boek mag winnen. Liefs, May

 6. Ik doe heel graag mee, het boek klinkt erg goed en spannend en ik vind het ook wel leuk om weer eens een thriller van een Nederlandse auteur te lezen! Ik volg je al een tijd via verschillende kanalen 🙂

 7. Ik ken je nog….niet zo lang.
  Dankzij jou schrijf ik nu recensies en daar word ik heel blij van.

  Soms moet je je hart volgen.
  Zodat je ook meedingt naar een mooie thriller.

 8. Lijkt mij echt een heel mooi boek! Zou het boek graag winnen, gaat hij mee in de tas naar Nijmegen voor de avonduren terwijl ik overdag de 4daagse loop

 9. Heel graag loot ik mee voor deze psychologische thriller debuut. Wat een boeiende verhaallijn. Alleen al de cover valt op.

 10. Een meeslepend verhaal over toch best een heftig onderwerp…dat is zeker een boek dat ik graag zou willen lezen..dus maak graag kans op dit boek.

 11. Dit lijkt me een mooi zomervakantie leesvoer. De stapel is nog klein dus ik doe graag mee om het leesvoer aan te vullen.

 12. Lijkt mij een spannend verhaal en een interessant debuut. Ik doe graag mee. Zo’n cover staat mooi op de boekenplank!

 13. Ik doe heel graag mee aan de winactie. Is een thema die bij mij helaas ook bekend klinkt.
  Ben erg nieuwsgierig naar dit boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.