Verboden te openen! Slijmerig! – Charlotte Habersack

VERBODEN TE OPENEN! stond er in grote, vette blokletters op het pakpapier. En daaronder: SLIJMERIG!

Korte inhoud
Nemo kan het haast niet geloven als hij het pakketje op de deurmat ziet liggen Verboden te openen! Slijmerig! Toch niet alweer!? Benieuwd naar wat ze dit keer aan zullen treffen, maken Nemo en zijn vrienden het open. Ze stellen drie dingen vast:
1. Het pratende, groene, slijmerige wezentje dat tevoorschijn komt, kan niet tegen kietelen.
2. De regen die opeens uit de lucht komt vallen is geen gewone regen, maar slijm-regen!
3. Als je het slijm op je huid smeert, gebeuren er onvoorspelbare dingen…
Nemo en Fred hebben maar een doel: met Slijmpies hulp willen ze miljonair worden!
Maar hoe komt dat slijmerige wezentje dan ooit weer thuis?

Het pakje gewoon dicht laten was natuurlijk geen optie, ook al stond er dan VERBODEN TE OPENEN! op. Daarvoor rook het pakje te veel naar avontuur. En een beetje avontuur konden ze hier in Boring goed gebruiken.

Auteur
“Charlotte schreef als kind al haar eerste verhalen op de typemachine van haar moeder. Ze hield er nooit meer mee op. Tegenwoordig schrijft ze boeken voor kinderen of rijdt ze met haar motor door verre landen. Ze is gek op pakketjes, maakt niet uit wat erin zit.”

‘Hallo, ik ben Superslijm, het glibberige groene scheetslijm uit het blikje. Ik ben extreem elastisch en geef licht in het donker.’

Mijn mening
Het vorige boek, Verboden te openen! Het bijt!, ging over een lieve Yeti die steeds groter werd en het liet sneeuwen, dit boek gaat over Slijmpie, die ook hard groeit – mits hij water krijgt – en het slijmerig laat regenen…

Nemo vindt weer een raadselachtig pakketje op de stoep en ondanks de ervaringen van de vorige keer besluit hij het weer open te maken. Het leven in Boring is saai genoeg, hij en zijn vrienden Fred en Oda kunnen wel wat spanning en avontuur gebruiken! En natuurlijk gaan ze op zoek naar de eigenaar van het slijmerige monster wat er uit het pakketje komt: Slijmpie.
Maar: eerst kunnen ze zijn slijm wel gebruiken om rijk te worden… Het heeft namelijk bepaalde krachten!
Fred en Nemo hebben eurotekens in hun ogen, maar Oda is het niet eens met hun plannen. Gaat Slijmpie ze hun vriendschap kosten? Laten ze het niet uit de hand lopen? Boring stroomt langzaam steeds meer over van de slijmerige regen…

Wat een leuk en schattig monster heeft Charlotte Habersack weer bedacht! En wat is ie slijmerig, ieuwwww 😀 Wel heeft het monster in dit deel helaas minder de hoofdrol dan in het vorige; het gaat nu meer om de plannen van Nemo en Fred en de vriendschap die onder druk komt te staan. Het leest wel weer heerlijk vlot weg en het verhaal zit vol humor. Hoe je het allemaal bedenkt?

De drie vrienden beleven in dit boek weer een spannend en grappig avontuur. Nog steeds is er iets niet helemaal opgehelderd, dus ik verwacht meer delen en ben benieuwd wat voor monster er dan in het volgende boek gaat voorkomen!

Verboden te openen! Slijmerig!
ISBN 9789020674668 – Uitgever: Kluitman – 171 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Vertaald uit het Duits door: Merel Leene – Illustraties: Fréderic Bertrand – Deel 2 in de Verboden te openen! reeks – Leeftijd: 8+

[bol_product_links block_id=”bol_5acc74b359b73_selected-products” products=”9200000084827724,9200000075854459″ name=”verboden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Verboden te openen! Slijmerig! – Charlotte Habersack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.