Verboden te openen! Het bijt! – Charlotte Habersack #kinderboekenweek

Het leven in Boring was zo saai als slapende voeten.

Korte inhoud
‘Pas op! Verboden te openen!’ staat er op het geheimzinnige pakje dat Nemo in de brievenbus vindt. Dus wat doet hij? Openmaken natuurlijk!
Op dat moment gebeuren er drie dingen.
1. Er komt een pluizig monstertje uit de doos dat zich het IJs-IJs-Monster noemt
2. Het begint buiten te sneeuwen en te vriezen (in hartje zomer)
3. Het monstertje groeit. En groeit… Tot hij een paarse yeti van 2,5 meter groot is!
Terwijl het stadje Boring langzaam in sneeuw en ijs verandert, begint er voor Nemo en zijn nieuwe vriend een race tegen de klok. Want waar laat je een yeti? En hoe krijg je hem weer weg?

‘Ik ben Icy Ice-Monsta.’ […] ‘Icy Ice-Monsta moediga strijda!’

Auteur
“Charlotte schreef als kind al haar eerste verhalen op de typemachine van haar moeder. Ze hield er nooit meer mee op. Tegenwoordig schrijft ze boeken voor kinderen of rijdt ze met haar motor door verre landen. Ze is gek op pakketjes, maakt niet uit wat erin zit.”

Mijn mening
Wat is er spannender dan een pakketje krijgen waarop staat: “niet openen!”? Dit boek wat heel goed bij het thema van de Kinderboekenweek past sprak me meteen aan door de speelse doorkijkcover. Er zit een gaatje in het “pakketje” en daardoorheen kijkt een monster je aan… En als je het boek dan opent zie je een heel koddige mini-yeti!

In het dorpje Boring (what’s in a name?) valt niks te beleven, totdat er op een zomerse dag een geheimzinnig pakketje bij Nemo Pinkowski wordt afgeleverd. Op het pakketje staat “Verboden te openen! Het bijt!” en dat intrigeert Nemo natuurlijk meteen. Maar van zijn ouders moet hij het retour afzender sturen. Toch maakt hij samen met zijn beste vriend Fred het pakketje stiekem open en dan begint het avontuur! De winter breekt spontaan aan in Boring, de yeti die in het doosje zit blijkt geen knuffel maar een levend wezen en hij groeit als kool… Hoe gaan Nemo en Fred hem geheimhouden? En hoe krijgen ze hem terug naar zijn vorige eigenaar?

Ik was al verliefd op dat schattige monstertje wat te zien is op de eerste pagina, maar door het verhaal ben ik nog verliefder geworden! Icy Ice-Monsta ziet er wel “gruwelijk eng” uit en zegt een moedige strijder te zijn, maar heeft een hart van goud. Hij heeft een grappig eigen taaltje en is onverzadigbaar. En ondertussen blijft hij maar groeien, wat het voor de jongens en hun klasgenootje Oda (waar Nemo een beetje verliefd op is) erg lastig maakt om hem te beschermen tegen de heksenjacht die er op hem geopend is zodra hij gespot werd door een journaliste.

Dit verhaal over vriendschap en samenwerken is erg grappig, maar tegelijkertijd ook een heel spannend avontuur, wat naarmate het verhaal vordert steeds spannender wordt. Aan het einde blijft er toch nog een raadseltje onopgelost, dus ik ben benieuwd of de auteur met nog meer komt in deze trant…

Verboden te openen! Het bijt!
ISBN 9789020674651 – Uitgever: Kluitman – 208 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Vertaald uit het Duits door: Annemarie Dragt – Illustraties: Fréderic Bertrand – Leeftijd: 8+

[bol_product_links block_id=”bol_59e05f1c40522_selected-products” products=”9200000075854459″ name=”verboden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Verboden te openen! Het bijt! – Charlotte Habersack #kinderboekenweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.