Remco leest: Enemy of the state – Vince Flynn & Kyle Mills

Door die oorlogen en de nasleep van de financiële crisis in het Westen was het Amerikaanse volk ernstiger verdeeld geraakt dan sinds de Burgeroorlog ooit was voorgekomen. Amerika was een gewond dier. En hij was de leeuw geworden.

Korte inhoud
Na 9/11 sluiten de VS een uiterst geheimen ongekend gevaarlijk akkoord om het bewijs tegen de machtige Saudiërs die de aanslagen coördineerden te verduisteren. In ruil daarvoor zou koning Faisal beloven de olietoevoer in stand te houden en met de samenzweerders in zijn kringen af te rekenen. Als de Amerikaanse president vermoedt dat de Saudiërs nooit van plan zijn geweest zich aan de deal te houden, laat hij Mitch Rapp een waarschuwing overbrengen.

Auteurs
Vince Flynn schreef meerdere New York Times-bestsellers en zijn boeken werden in meer dan twintig landen vertaald. Zijn actiethrillers worden door de CIA aan hun medewerkers aangeraden vanwege hun accuratesse en geloofwaardigheid.”
Kyle Mills, ook een bestsellerauteur, volgde hem na zijn dood op als auteur van de Mitch Rapp-reeks.

Remco leest
In dit nieuwe deel in de (onafhankelijk van elkaar te lezen) Mitch Rapp-serie wordt Mitch op een opdracht uit gestuurd die zo gevoelig ligt dat hij niet kan rekenen op de steun van zijn vaderland. De VS heeft een akkoord met Saoedi-Arabië, maar het blijkt niet allemaal zo netjes te gaan als beloofd is. Aan Mitch en zijn zelf samengestelde team de taak om de misstanden aan het licht te brengen. Uiteraard niet zonder gevaar voor eigen leven…

Wat me opviel aan dit deel in de serie is dat Mitch hier voor het eerst heel menselijk overkomt, als een man van vlees en bloed met een warm hart. Niet alleen maar de keiharde CIA-agent. Leuk om te lezen.
Ouderwets spannend ook weer! Maar ik merkte wel dat ik het boek makkelijk even weg kon leggen, dus er had misschien iets meer vaart in mogen zitten. Wat wel heel erg leuk was en wat meer spanning gaf was dat Mitch samenwerkt met allerlei mannen die hetzelfde doel voor ogen hebben als hijzelf, maar uiteenlopende motieven hebben, dus of ze helemaal betrouwbaar zijn vraag je je af…

Ik ben benieuwd naar wat voor avontuur Mitch Rapp in een volgend boek gaat beleven. Kom maar op!

Enemy of the state
ISBN 9789045215075 – Uitgever: Karakter Uitgevers – 400 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Vertaald door: Peter de Rijk – Deel in de Mitch Rapp-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5aca491ba9993_selected-products” products=”9200000090294265,9200000085089804″ name=”enemy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco leest: Enemy of the state – Vince Flynn & Kyle Mills

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.