De kleine waaromwolf – Sylvia Englert

‘Je bent vast geen hond, hè?’ zegt Finn dan. ‘Want honden kunnen helemaal niet praten. Ben je soms een weerwolf?’
‘Nee!’ antwoordt het dier trots. ‘Ik ben een waaromwolf!’

Korte inhoud
Finn gaat graag naar school, maar de wandeling ernaartoe is zo reuzesaai. Dat verandert echter wanneer Finn een kleine wolf leert kennen die elke dag met hem meeloopt en hem bestookt met de gekste vragen. Het blijkt een kleine waaromwolf!
Gelukkig heeft Finn een hoop fantasie en kan hij zijn nieuwsgierige nieuwe vriend prima uitleggen waarom mensen maar twee armen hebben in plaats van drie, wanneer het nou eigenlijk snoepjes regent, wat een halfzus precies is en waarom haaien – en vooral die in het meertje in de buurt – geluk brengen, en nog veel meer.

‘Waarom ben je zo slaperig? Waarom draag je zo’n afgrijselijke pyjama? Waarom…’

Mijn mening
Wat een lief plaatje op de voorkant, hè?! Fijn sfeertje straalt het uit. Door de titel werd ik ook meteen geprikkeld om te gaan lezen; want wat is een waaromwolf?

Finn moet elke dag een lang en saai stuk lopen voor hij bij school is. Op de step mag hij nog niet van zijn moeder, dat zou al schelen. Gelukkig komt hij op een dag de kleine waaromwolf tegen! Vanaf dat moment heeft hij elke dag gezelschap van het kleine wolfje dat vol met vragen zit. Finn is de beroerdste niet en verzint op de gekste vragen nog gekkere antwoorden! En ondertussen weet het waaromwolfje ongemerkt voor elkaar te krijgen dat Finn vrienden maakt…

Wat een leuk extraatje bij dit boek is: achterin worden op de gekke vragen échte antwoorden gegeven! Leuk bedacht. De antwoorden die Finn geeft op de vele vragen van de waaromwolf zuigt hij namelijk terplekke uit zijn duim, maar hij vertelt het allemaal met zoveel overtuiging dat je het bijna echt gaat geloven 😉

De kleine waaromwolf is een grappig verhaal over een vertederend wolfje dat een echte vriend wordt van een eenzaam jongetje. Hij stelt allemaal vragen waarop veel kinderen ook wel het antwoord zouden willen weten! Het verhaal zit boordevol fantasie door de antwoorden die Finn verzint, je bent iedere keer benieuwd wat er nu weer gaat komen.
De grappige illustraties in het boek brengen het verhaal extra tot leven, een fijne aanvulling. Kortom: een aansprekend geheel wat voor kinderen vanaf een jaar of zeven voor veel (voor-)leesplezier zal zorgen! (En ik wil ook zo’n wolfje!)

De kleine waaromwolf
ISBN 9789048316021 – Uitgever: Veltman Uitgevers – 110 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Vertaald uit het Duits door: Sandra C. Hessels

[bol_product_links block_id=”bol_5ac34a00ec9b2_selected-products” products=”9200000084910526″ name=”waaromwolf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “De kleine waaromwolf – Sylvia Englert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.