De laatste meisjes – Riley Sager

Alleen zij was nog over.
Alle anderen waren dood.
Zij was de enige overlevende.

Korte inhoud
De pers noemt ze ‘The Final Girls’: Quincy, Sam en Lisa, een berucht groepje waar niemand bij wil horen. De enige overlevenden van drie verschillende massamoorden. Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden, vanwege hun verleden. Maar wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam plotseling bij Quincy op de stoep staat, moet Quincy toegeven dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent. Moet ze Sam vertrouwen? Of kan er maar één Final Girl zijn?Nu is ze er niet meer.
Nu zijn er nog maar twee van ons.

Auteur
“Riley Sager woont Pennsylvania, in de VS, en werkt als redacteur, vormgever en schrijver. De laatste meisjes werd al voor verschijnen door Stephen King bestempeld als een van de beste boeken van 2017 en is een bestseller in de VS.” In augustus 2018 verschijnt zijn tweede boek bij Ambo Anthos.

Final Girl, het Laatste Meisje, is de term die filmgekken gebruiken voor de laatste vrouw die aan het eind van een horrorfilm nog in leven is.

Mijn mening
Al veel te lang lag deze schoonheid (dat roze met zwart ) op me te wachten, nu was dan eindelijk het moment daar dat ik haar oppakte én niet meer weglegde…

Quincy heeft iets vreselijks meegemaakt jaren geleden; ze is de laatste overlevende van haar vriendengroep, die bruut werd afgeslacht bij hun vakantiehuisje. Men noemt haar een Final Girl en ze is één van de drie; ook Lisa en Sam overleefden een massamoord. Als Lisa overlijdt staat Sam ineens op de stoep bij Quincy. Na jaren van de radar te zijn verdwenen voelt ze nu ineens de behoefte om een andere Final Girl op te zoeken? Voor steun? Herkenning? Of steekt er meer achter?
Quincy, die al die jaren dacht haar leven weer op de rit te hebben en weer ‘normaal’ dacht te zijn, ziet haar perfecte leventje langzaam afbrokkelen. Haalt Sam het beste of het slechtste in haar naar boven?

Ik moest eventjes inkomen in dit (wel al meteen) spannende verhaal, het gaf me een wat ongemakkelijk gevoel wat er gebeurde en ik vroeg me af waar het heen zou gaan… Eigenlijk alleen maar een teken dat de auteur heel knap werk geleverd heeft, want ik had wel het gevoel dat ik verder en verder moest en niet kon stoppen eer ik wist hoe het verhaal af zou lopen.
Naarmate het verhaal vordert wordt het steeds beklemmender en spannender en kom je langzaam meer te weten over die fatale nacht die Quincy meemaakte bij Pine Cottage. Uiteindelijk wordt het verhaal gewoon echt gruwelijk spannend en komt de auteur met nog wat extra twists… Super!!

Mijn eindconclusie kan niet anders zijn dan: wát een geweldige goede thriller! Ik zou deze graag verfilmd zien worden, daar is het verhaal prima geschikt voor. Ik ben zó benieuwd naar het volgende boek van Riley Sager! De laatste meisjes is in ieder geval voor mij al één van de beste thrillers van 2018! 😉

Ik heb een volstrekte vreemde in huis gehaald, en ben daardoor zelf ook een vreemde geworden.

De laatste meisjes
ISBN 9789026335259 – Uitgever: Ambo Anthos – 414 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – Originele titel: Final Girls – Vertaald door: Roelof Posthuma

13 thoughts on “De laatste meisjes – Riley Sager

  1. Ik heb al positieve en negatieve dingen gehoord over dit boek. Het verhaal spreekt me zeker aan, dus fijn dat jij het goed vond. Ik hou van goeie plottwists, dus kan ik deze misschien eens een kans geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.