Remy leest: Ik ben geen topmuis – Geronimo Stilton (AVI E3)

Het was lente.
Ik was klaar met mijn werk
en ik ging naar huis.

Korte inhoud
Hoe verander je een angstmuis is een topmuis? Jeena is een vriend van Geronimo. Hij probeert Geronimo om te toveren tot een dappere knager. Jeena bedenkt gevaarlijke en enge dingen voor Geronimo. Kan Geronimo zich redden. Eerst door de woestijn, dan naar de Noordpool, vervolgens door de jungle en ten slotte in een donkere grot. Weet de angstmuis zijn kop koel te houden?

Ik moest kalm blijven,
heel erg kalm blijven…
Maar dat kon ik niet!

De serie
“Dit boek valt onder de Makkelijk Lezen serie en heeft een leesniveau vergelijkbaar met AVI E3. Makkelijk Lezen boeken zijn erop gericht om kinderen te stimuleren om te lezen. Het zijn echt Stilton boeken, maar dan wel met grotere letters, korte zinnen, extra witregels en zonder moeilijke woorden. De leukste manier om te leren lezen!”

‘Ik maak een topmuis van je!
Een echte held!’

Remy (6) leest
In het verrassingspakket wat ik ontving van Uitgeverij De Wakkere Muis zat dit keer een Makkelijk Lezen/AVI-E3 verhaal van Geronimo, perfect voor ‘Remy leest’ dus!

Kreeg je door het plaatje op de voorkant meteen zin om het boek te gaan lezen? En waar dacht je dat het over zou gaan?
Ja! Ik dacht dat Geronimo Stilton zou vastzitten in een boom met zijn parachute en daar de hele nacht om hulp zou roepen.

Wat gebeurde er in het boek?
Geronimo gaat met zijn vriend Jeena op reis, om een topmuis te worden in plaats van een angstmuis. Ze gaan door de woestijn en oerwoud, naar de Noordpool en weer naar huis. Het lukt niet echt om een topmuis te worden…

Wat vond je van het verhaal?
Leuk! Soms ook een beetje spannend.

Kon je het verhaal goed zelf lezen?
Ja, makkie.

Merkte je verschil met de andere Geronimo verhalen die we samen lezen?
Nee, niet echt.
(Judith: de teksten zijn korter, simpeler, het lettertype is goed leesbaar en er is meer witruimte omheen, waardoor het beter te lezen is voor beginnende lezers)

Wil je nog meer van deze AVI-boeken lezen?
Ja, ik ben wel benieuwd hoe hogere AVI’s er gaan uitzien en of dat moeilijker gaat zijn.

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Ik ben geen topmuis
ISBN 9789085923930 – Uitgever: De Wakkere Muis – 128 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Vertaald uit het Italiaans door: Loes Randazzo – Leeftijd: 5+

[bol_product_links block_id=”bol_5ab7898c133d4_selected-products” products=”9200000080522409″ name=”topmuis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.