Remy leest: Een mop met een bij bij – Riet Wille & Richard Verschraagen

wat knap van mij!
zie je dat huis met tuin?
na 1 jaar is het al af.
en op de doos staat:
3 tot 5 jaar.

Korte inhoud
In dit boek staan veel leuke moppen en grappige strips.
Sam en Noor vertellen graag een mop.
Lach je met hen mee?
Maar er is meer!
In dit boek zit er 30 keer een bij bij.
Zoek je mee?

de muis loopt naar de muis.
de das zoekt een das.
er zit een bij bij.

Auteur & illustrator
Riet Wille is opgegroeid in Lochristi en woont in Gent. Riet koos voor een opleiding als logopediste, omdat ze zowel iets met taal als kinderen wou doen. Hierna studeerde ze neurolinguïstiek.
Riet schreef haar debuut, de versbundel Zuurtjes en zoetjes, in 1984. Tot 2014 combineerde ze een carrière als logopediste met haar schrijverschap. In dat jaar besloot ze om zich fulltime op het schrijven te richten.
Riet werkte als logopediste geruime tijd met kinderen met leesproblemen en dat blijkt ook uit haar oeuvre. Ze heeft een voorkeur voor teksten op een laag AVI-niveau, en steekt haar boeken vol raadsels, rijmpjes en taalspelletjes.

Richard Verschraagen is geboren in Utrecht en woont nu in het Zeeuwse Kattendijke. Hij geeft les in het basis- en voortgezet onderwijs. Als leerkracht tekent hij veel op het bord. Een tekening zegt immers vaak meer dan een ellenlange uitleg.
Richard wilde graag meer doen met zijn tekenpassie en hij besloot om Toegepaste grafiek te studeren aan de KASK in Antwerpen. Na zijn afstuderen is het snel gegaan. In enkele jaren tijd verschenen een heel aantal prentenboeken, boeken voor eerste lezers en boeken voor kinderen vanaf 8 jaar.”


Remy (6) leest
Ik ontving dit moppenboekje als verrassing van de uitgeverij en wist meteen dat Remy dat wel leuk zou vinden! Het is een AVI-M3 boekje, dus heb het hem lekker zelf laten lezen. Zijn oordeel:

Wat vind je van de plaatjes in dit boek?
Grappig, ze passen goed bij de moppen. Mooie kleuren ook.

Wat vond je van het boekje?
Heel erg grappig!

Wat vond je het leukste grapje?
Het grapje over een val voor een muis (zie afbeelding hierboven). Maar er zitten heel veel leuke grapjes waar ik hard om moest lachen.

En wat het minst leuk?
Er was geen een grapje niet leuk!

Kon je het goed zelf lezen of zaten er moeilijke woorden in?
Heel goed. Er waren geen moeilijke woorden.

Ga je het vaker lezen denk je?
Ja! Ik ga af en toe nog eens grapjes opzoeken en aan papa en mama laten horen.

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Een mop met een bij bij
ISBN 9789462912908 – Uitgever: De Eenhoorn – 64 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Illustraties: Richard Verschraagen

[bol_product_links block_id=”bol_5ab385b935d3b_selected-products” products=”9200000087924089″ name=”bij bij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Remy leest: Een mop met een bij bij – Riet Wille & Richard Verschraagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.