Op glad ijs – Inge Duine

Maar dat had ze allemaal overleefd.
En nu was ze eindelijk dood.
Eindelijk.

Korte inhoud
Nog geen half jaar na de terroristische aanslagen van 9/11 vinden in Salt Lake City de Olympische Winterspelen van 2002 plaats. Amerika is in angst en de autoriteiten willen koste wat het kost voorkomen dat opnieuw een aanslag wordt gepleegd. Dit moeten de Patriot Games worden. Topschaatster Jennifer Rose vermoedt dat haar vriend Mike Parker – dé ijshockeyvedette van de VS –verwikkeld is in louche zaken en wellicht de veiligheid van de Spelen met opzet in gevaar brengt. Wanneer er een dode vrouw wordt gevonden met de afbeelding van de olympische ringen op haar borst met daarbij de tekst ‘Uncle Sam killed me’, raakt de zaak in een stroomversnelling. In een race tegen de klok moet Jennifer de waarheid zien te achterhalen, voor er meer slachtoffers vallen.

Natuurlijk was de openingsceremonie niet het doelwit. Je zou wel gek zijn. Je kon beter toeslaan op een onverwacht moment.

Auteur
“Inge Duine werkt als docent communicatie aan de Avans Hogeschool in Breda. Ze is actief als amateurschaatser. Inge Duine woont in Bergen op Zoom. Inge debuteerde in 2016 met De laatste Tour, een thriller over doping en matchfixing in de wielersport. Op glad ijs is haar tweede thriller. Op glad ijs speelt zich af tegen de achtergrond van de Olympische Spelen en terroristische dreiging.”

De journalisten moesten de vraag stellen waarom het IOC was omgekocht.
Waarom hadden de journalisten niet over het lijk met de boodschap bericht?

Mijn mening
Na het lezen van De laatste tour, het geslaagde debuut van Inge Duine, was ik erg benieuwd naar deze tweede sportthriller. Ik ben dan wel geen sport-kijker, erover lezen in een thriller vind ik niet erg 😉

Jennifer Rose moet nog wennen aan het geen topsporter meer zijn. In plaats van mee te doen aan het schaatsen op de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City, doet ze er wegens een blessure verslag van de dameswedstrijden… Haar vriend Mike doet wél mee, met het Amerikaanse Ijshockey-team.
Jennifer trekt dus veel op met haar schoonfamilie in die spannende periode, ook met haar zwijgzame en getraumatiseerde zwager Robert. Hij vertelt haar dat er een dode vrouw gevonden is in het Olympisch Stadion, maar dat het in de doofpot gestopt is. Ook zegt hij dat het te maken heeft met een aanslag die gepleegd gaat worden tijdens de Spelen… Moet ze hem geloven? Hij lijkt nogal verward.
Daarnaast krijgt ze ook nog geheimzinnige brieven over de aanslag en dat zíj die kan voorkomen als ze eens goed graaft binnen de familie… Haar eigen familie waar ze geen contact meer mee heeft sinds de tragische dood van haar zus? Of haar ideale Amerikaanse schoonfamilie?

Ik zal meteen met de deur in huis vallen en zeggen dat ik niet tevreden was over deze thriller, helaas! Altijd erg moeilijk om te moeten zeggen.
Ik moest heel erg inkomen, vond de spanning niet erg pakkend en waar er in De laatste tour een hele fijne hoofdpersoon was waar ik erg om moest lachen, wekte Jennifer niet heel erg sympathie op bij me en vond ik haar wel erg paranoia overkomen. Ik kreeg geen gevoel bij haar en de andere personages…

De elementen voor een spannende sportthriller zijn er allemaal, ze zijn ook goed bedacht en alle personages hebben ook zo hun nut, maar ik denk gewoon dat ik de uitwerking niet helemaal goed vond. Het werd pas op het allerlaatst echt heel spannend en daar ging het dan ineens wel erg snel.
Ook moet ik zeggen dat ik een gedeelte van de korte inhoud niet helemaal goed gekozen vind.

Sorry, deze sportthriller vond ik dus niet geweldig…

Op glad ijs
ISBN 9789026143663 – Uitgever: De Fontein – 320 pagina’s – Verschenen: januari 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5a8a8a7a9bf53_selected-products” products=”9200000079457208,9200000079503591,9200000051781060,9200000055165828″ name=”duine” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Op glad ijs – Inge Duine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.