Blogtour: Kruis en munt – Koen Strobbe

Kruis en munt - Koen Strobbe

Ze had zitten denken aan de saaie, maar goed betaalde wereld die ze achterliet voor een onzeker maar verleidelijk bestaan onder de zon.

Korte inhoud
“De jonge sterrenchef Isabel arriveert in de idyllische Provence, klaar voor een nieuw leven met haar vriend Bas. Wanneer hij niet opdaagt in het station, rijdt Isabel naar het hotel waar hij al een week verblijft. Diezelfde avond vindt ze een milt in haar bed. Bas lijkt spoorloos verdwenen.
Met de hulp van wijnbouwer en oud-gendarme David begint Isabel te graven in het verleden van haar vriend in de hoop hem te vinden. Terwijl almaar meer verborgen facetten van Bas aan de oppervlakte komen en Isabels wereld instort, groeien zij en David naar elkaar toe. Wanneer ze verwikkeld raken in een gevaarlijk web van pooiers, ex-legionairs en orgaanhandelaars is vluchten niet langer mogelijk. Kunnen ze een list bedenken om zich te redden?”

Toen trok ze met een brede zwaai het dekbed weg.
De door merg en been gaande schreeuw die volgde, leek absoluut niet uit haar eigen mond te komen.

Auteur
“Koen Strobbe, laureaat van de Aspe Award 2015, is wijnbouwer in de Provence en schrijft met Kruis en munt zijn allereerste adembenemende thriller.”

Palais des Papes Avignon
Het Palais des Papes in Avignon wat een grote rol speelt in het boek, ik was er toevallig in mei nog!

Mijn mening
Tegen een thriller die zich ook nog eens in de Provence afspeelt kon ik geen nee zeggen! Ik was blij dat ik mee mocht doen aan de blogtour rond Kruis en munt. (de overige deelnemers vind je hier)

Het verhaal begint met een hoofdstuk wat zich afspeelt een paar honderd jaar geleden, dat begint meteen spannend, want er wordt een meisje vermoord en in een tunnel begraven. Wat heeft dit te betekenen voor de rest van het verhaal?
Dan volgt deel 1 waarin we Isabel leren kennen, de chef-kok die samen met haar vriend Bas – die al vooruit gereisd is – een nieuw en verre van hectisch leven wil beginnen in de Provence. Bij aankomst is er alleen geen spoor van Bas… En op hun hotelkamer doet Isabel een gruwelijke ontdekking.
De politie doet niet genoeg naar haar mening, dus ze schakelt hulp in. De ex-gendarme David gaat haar helpen met de zoektocht. De vraag is alleen of ze wel alle antwoorden wil hebben… Plus dat ze hun levens in gevaar brengen met de zoektocht die leidt naar een prostitutienetwerk en orgaanhandelaars.

Deel 2 begint ook weer met een hoofdstuk wat zich afspeelt in het verre verleden, tijdens de bouw van een vleugel aan het Palais des Papes worden er menselijke resten gevonden. Wat de historische hoofdstukken voor bedoeling hebben wordt in deel 2 duidelijk. Het deel waarin de zoektocht naar Bas en de mensen die overal achter zitten tot zijn hoogtepunt komt.

Wat was de herkenning van allerlei mooie plekjes in de Provence heerlijk! De sfeer kwam echt goed over, ik waande me weer even terug op dat heerlijke stukje aarde… Het verhaal is spannend en boeiend van begin tot eind en leest heerlijk weg. Het enige wat de vaart er voor mij in het begin een klein beetje uithaalde waren de hoofdstukken over Korporaal Piunesku. Maar later werden ook die hoofdstukken spannender en vlotter.
En ik vond de hoofdstukken uit het verleden misschien iets ver gezocht, al moet ik wel zeggen dat het uiteindelijk een mooi puzzelstukje was wat op zijn plaats viel.

Deel 2 was nog net wat spannender en vlotter dan het eerste deel, toen ik daar eenmaal aangekomen was kon ik echt niet meer stoppen met lezen.
Koen Strobbe heeft al met alΒ een sterk debuut neergezet vol vaart, gruwelijke gebeurtenissen, fijne personages enΒ in een herkenbare omgeving. En wat ik altijd wel kan waarderen is een vleugje romantiek en ook dat zat erin!

Op naar meer van deze nieuwe auteur!

Kruis en munt
ISBN 9789022332641 – Uitgever: Manteau – 392 pagina’s – Verschenen: mei 2016
Bestel je het boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

2 thoughts on “Blogtour: Kruis en munt – Koen Strobbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.