Catch – Elvin Post

Ja, de aandacht zal steeds groter worden, want zo werkt dat in de media. Dood verkoopt. Het is een regelrechte bestseller.

Korte inhoud 
“Roos is in de wolken als ze Noah leert kennen via Catch, een populaire jongerenapp. Hoewel ze elkaar nog nooit hebben ontmoet, begrijpt hij haar als geen ander en Roos wil hem dolgraag ontmoeten.
Intussen wordt er in de stad voor de tweede keer in korte tijd een meisje vermoord. Volgens Roos’ vader, die bij de krant werkt, vermoedt de politie dat de dader zijn slachtoffers via Catch benadert. Kan Roos Noah vertrouwen? Of maakt ze een grote vergissing door met hem af te spreken?”

‘Wacht even,’ zegt mijn moeder. ‘B-Bedoel je dat er een sériemoordenaar is die meisjes een prinsessenjurk aantrekt en ze dan vermoordt? Maar dat is… Dat is gestoord. Dat soort dingen gebeurt in Netflix-series. Niet hier in onze stad.’ 

Mijn mening 
De vorige jeugdthriller (13+) van Elvin Post in de politie-niet-betreden-reeks van De Fontein vond ik érg lekker, dus ik was heel benieuwd naar deze tweede!

Slachtoffer nummer 1 was Babette, zij kreeg al best veel aandacht in de media. Slachtoffer nummer 2 is Stella, zij zal vast nog meer aandacht krijgen, want de dood verkoopt… Wie zal zijn 3e slachtoffer worden?
Roos (17) heeft via de tiener-app Catch Noah leren kennen en heeft een enorme klik met hem, ze kan onder andere goed haar hart luchten over de ruzies van haar ouders. Zou ze het durven om met hem af te spreken? Wat als hij niet is hoe hij zich online voordoet? En moet ze zelfs bang zijn dat hij gevaarlijk is? Volgens haar vader, die journalist is, heeft de moordenaar van de twee gevonden tieners contact gehad met ze via Catch… Maar een jongen die zo lief en attent is als Noah kan toch geen bedrieger zijn, of zelfs een moordenaar? Roos besluit toch met hem af te spreken…

Dit boek was van begin tot eind heerlijk spannend! Het begint al lekker met een hoofdstuk op zwarte pagina’s, vanuit de dader (die kom je vervolgens vaker tegen) waardoor je je meteen afvraagt: wie?? waarom??? En dat daarna blijkt dat er al twee jonge meiden vermoord gevonden zijn en het misschien te maken heeft met de app Catch. Via die tiener-contact-app (niet per se dating-app) heeft Julia, de beste vriendin van Roos, een vriendje gekregen (Roos moet hem niet zo) en heeft Roos al een tijdje heel fijn contact met een leuke jongen, Noah. In het echt gaan afspreken is natuurlijk al spannend, want misschien valt het tegen… Maar nu is er die extra spanning door de moorden. Is het misschien ook nog gevaarlijk?
Ik leefde erg mee met Roos, die het thuis niet makkelijk heeft met twee continu ruziënde ouders en fijn haar ei kwijt kan bij Noah. En vervolgens met haar spannende date-avonturen… (ik zeg niks ) Tijdens het lezen had ik een hoop verdenkingen! Hij doet raar, hij reageert wel heel heftig, hij is een creep, etc… Wie zou het nou blijken te zijn? Toch nog een verrassing?
Echt een heerlijk spannend en pakkend verhaal! Ik kon alleen maar door, door, doorlezen tot ik zou weten hoe het ging aflopen. In één ruk uitgelezen, deze fijne ya-thriller en heerlijk veel leesplezier aan beleefd!

Zou het zelfs kunnen dat Noah in werkelijkheid iemand anders is, en ik de fout van mijn leven maak door met hem af te spreken?
Nee. Iemand die meisjes vermoordt kan nooit zo lief en gevoelig zijn, toch?

Catch 
ISBN 9789026166266 – Uitgeverij De Fontein – 256 pagina’s – Verschenen: mei 2023 – Leeftijd: 13+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.