Achter de voordeur – Alex Marwood

‘Cheryl, ik ben bang dat er een paar lichaamsdelen in het appartement zijn gevonden die niet afkomstig waren van de geïdentificeerde slachtoffers. Die bij hem thuis, bedoel ik. Er lag meer in de omgeving…’

Korte inhoud
Huis nummer 23 herbergt een geheim. In deze bouwval, beheerd door een verdorven huurbaas, staat iets op het punt onthuld te worden. En alle zes de bewoners van de appartementen hebben dingen te verbergen.

Collette en Cher zijn op de vlucht. Thomas is een onwillige einzelgänger. En de zeer aantrekkelijke Iraanse asielzoeker en een ‘stille’ man, die niemand ooit heeft gezien, proberen zich verborgen te houden. Vesta, de lieve dame uit het souterrain, houdt ze allemaal haarscherp in de gaten – of tenminste, dat denkt ze.

In het holst van de nacht zorgt een verschrikkelijk ongeluk ervoor dat de buren een ongemakkelijk verbond moeten sluiten. Maar één van hen is een moordenaar die alle zonden op een listige manier verbergt. Ondertussen wordt het net rondom het volgende slachtoffer steeds verder gesloten…

O, god, o, god, o, god, denkt ze, zoals elke keer dat ze in de afgelopen drie jaar is verrast, ze hebben me gevonden! Ze hebben me gevonden en ik ben er geweest.

Auteur
“Alex Marwood is een Britse journaliste. Haar twee eerdere thrillers werden met diverse prijzen bekroond en van beide boeken werden de filmrechten verkocht. Ze woont in Londen.”

Mijn mening
Na alle positieve berichten over dit boek en zijn voorganger Waar is ze? (heb ik ook nog liggen) had ik hoge verwachtingen van het verhaal. Voldeed het boek daaraan?

In de prikkelende proloog wordt een meisje, Cheryl, ondervraagd over de medehuurders van het huis waarin ze woonde. Er zijn slachtoffers gevonden en de politie is vooral in één daarvan geïnteresseerd, een vrouw die ze al drie jaar zoeken…
Vervolgend spring je even drie jaar terug en zie je hoe Lisa getuige is van iets afschuwelijks op haar werk en op de vlucht slaat voor haar baas en zijn mannetjes…
In het nu is er een ‘Minnaar’ die op zoek is naar blijvende liefde en die denkt te vinden bij zijn gruwelijke ’trofeeën’, de ‘Huurbaas’ een echte viezerik die de huurders van nummer 23 aan Beulah Grove graag een poot uitdraait, een muziekleraar, Collette de nieuwe huurster, Cher de zakkenrolster, Hossein de vluchteling, Thomas de eenling die op zolder woont en de oudere Vesta die al haar hele leven in het souterrain woont en alles en iedereen ziet komen en gaan.
Alle bewoners hebben zo hun geheimen en demonen en als er dan iets vreselijks gebeurt zullen ze de handen ineen moeten slaan om hun geheimen te kunnen bewaren…

Al vanaf het begin is het verhaal dreigend en heb je sterk het gevoel dat het ergens moet gaan escaleren. Echt nagelbijtend spannend vond ik het grotendeels niet, maar toch zit er een fijne spanningsboog in het verhaal en gruwen moest ik zeker tijdens het lezen van de macabere stukken. En het einde vond ik heel erg leuk!
Geen dikke vijf sterren-thriller voor mij, maar zeker wel een sterk en goed in elkaar stekend verhaal wat heerlijk vlot wegleest. Ik hoop dat ik gauw eens aan Waar is ze? toekom, ben nu wel heel benieuwd…

Achter de voordeur
ISBN 9789022580820 – Uitgever: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: augustus 2017 – Originele titel: The killer next door – Vertaald door: Mariëtte van Gelder

4 thoughts on “Achter de voordeur – Alex Marwood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.