Blogtour: Muurbloem – Gaby Rasters

‘Je gaat online undercover om de wereld achter SecondFlirt te onderzoeken, Daan.’ […]
‘Deze is voor onze muurbloem.’

Korte inhoud
Wanneer Daantje van haar baas de opdracht krijgt om een kijkje te
nemen in de wereld achter ‘overspeldatingsites’, vraagt ze zich af
waarom juist zij deze opdracht krijgt. Volgens hem kan zij, als muurbloempje,
wel met een goed verhaal komen voor hun tijdschrift.
Muurbloem is dan ook de naam waaronder ze zich inschrijft op de
datingsite voor vreemdgangers. Van gezellige gesprekken tot pure
vunzigheid belandt Daan al heel snel in een film waarin ze liever
niet had willen spelen. Iemand heeft het op deze Muurbloem gemunt
en al snel kan Daan niemand meer vertrouwen. Het omgekeerde is
ook waar: al haar vrienden lijken zich van haar af te keren vanwege
haar vreemde gedrag. Maar is het Daantje wel die zich zo vreemd
gedraagt? In de online wereld is niets wat het lijkt, maar ook in de
fysieke wereld is Daan niet meer veilig.

De handpalmen van meneer Stevens boren zich tijdens de sessies
met psycholoog Patrick altijd in zijn stoel. Dat meneer Stevens een
probleem met vrouwen heeft is wel duidelijk. Maar hoe ver gaan die
problemen en wat is de oorzaak hiervan?

‘Ik weet niks van die man hΓ¨?’
‘Ja, hij ook niet van jou.’
Daantje aarzelt en typt dan haar nummer aan Gabriel.

Auteur
“Gaby Rasters (1975) is net een duizendpoot en heeft na het succes van haar eerdere boeken in de feelgood-sfeer er nu voor gekozen om een klein uitstapje te maken naar een genre met iets meer spanning. Net als in haar eerdere boeken zijn het de personages die je meenemen in het verhaal en je niet meer loslaten!
Gaby is bij uitstek iemand die kan netwerken en graag presentaties geeft over haar boeken. Ze combineert haar drie kinderen moeiteloos met haar drukke baan en het schrijversbestaan.”

‘Dit is allemaal het werk van een malloot die me het leven zuur probeert te maken.’

Mijn mening
Nadat ik weg was van de eerste twee delen in Gaby Raster’s feelgood-trilogie Follow, Like, Share (het derde deel moet ik nog steeds kopen en lezen, zucht) was ik heel erg benieuwd naar deze wat spannendere roman van haar!

Het boek begint met een proloog met een dreigend sfeertje, maar wat er precies aan de hand is?
Dan komen we bij Daantje terecht, zij werkt voor een tijdschrift en moet van haar baas undercover gaan op een site voor vreemdgangers, SecondFlirt. Als “muurbloempje” acht hij haar daar uitermate geschikt voor, zo gaat ze er open en onschuldig in. (haar baas is een eikel, dat moge duidelijk zijn!)
Vol verbazing neemt Daantje een kijkje op de site en chat met wat mannen. Maar zo onschuldig blijft het niet, op slag verandert haar leven namelijk in een nachtmerrie. Er gebeuren allerlei vervelende dingen waardoor Daantje niet alleen haar baan, maar ook haar vrienden kwijt dreigt te raken… Wie heeft het op haar voorzien en waarom?
Daarnaast lees je de gesprekken van psycholoog Patrick met ene meneer Stevens die duidelijk ernstige problemen heeft, maar moeilijk te doorgronden is…

Laat ik eerst iets doen wat ik heel moeilijk vind en opnoemen wat me wat minder beviel aan dit boek, want ik was helaas niet 100% tevreden over het verhaal:
Het wisselen van Daan naar Daantje gedurende het verhaal vond ik niet fijn, ik had liever één vorm van haar naam gezien (tenzij het een bepaald persoon was geweest die haar zo noemde, maar hier wisselde het gewoon zomaar).
Het verhaal sloeg voor mijn gevoel vrij abrupt om van luchtig en een beetje dreigend naar ineens echt spannend.
De verhaallijn van meneer Stevens bleef heel lang losstaan van de rest van het verhaal, dat vond ik jammer. Je weet natuurlijk wel dat het iets met de andere verhaallijn van doen gaat hebben, maar zo voelde het lang niet.
Ik denk dat met een extra hoofdstuk hier en daar, om dingen iets “uitgebreider” te laten verlopen, de 100% dichterbij was geweest πŸ˜‰

Betekent dit dat ik het verhaal niet goed vond? Nee! Absoluut niet. Het verhaal leest namelijk heerlijk vlot, zoals ik gewend ben van Gaby. En ondanks de dingetjes waar ik niet helemaal tevreden over was, zat ik er toch wel echt in en leefde ik enorm mee met hoofdpersoon Daantje en hoe haar leven compleet overhoop komt te liggen. Ze wordt wantrouwend, angstig en steeds eenzamer en daarin word je echt meegesleurd door Gaby.
Al vanaf het begin voel je een lichte dreiging en als de sfeer dan compleet omslaat blijkt dat toch niet alles is zoals je denkt… Knap gedaan!
Sowieso beangstigend dat iemand zoveel invloed op je leven kan uitoefenen via je social media en dergelijke. Een heel realistische dreiging.

Ondanks wat kritiekpuntjes wel gewoon een lekker vlotte, meeslepende, spannende, psychologische roman met verrassende wendingen.

Mijn recensie is onderdeel van de blogtour rond Muurbloem. Het eerste bericht verscheen op Boeken- en leesclub De Perfecte Buren. Houd Gaby’s Facebookpagina goed in de gaten voor de andere blogposts!

Muurbloem
ISBNΒ 9789086603442 – Uitgever: Ellessy – 206 pagina’s – Verschenen: september 2017

[bol_product_links block_id=”bol_5a001e1252ea0_selected-products” products=”9200000081142492″ name=”muurbloem” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.