Follow – Gaby Rasters

Follow

Ze probeert zo goed en zo kwaad als het gaat haar nieuwe leven in Frankrijk vorm te geven. Ze had zich er heel wat anders bij voorgesteld. Echt heimwee heeft ze niet, maar ze is af en toe eenzaam. Schrijnend eenzaam.

Korte inhoud
“FOLLOW het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het internet, want Mila zit vanwege het werk van haar man in Zuid-Frankrijk. Ze krijgt weer contact met een oude liefde in Nederland en de digitale vonken spatten eraf, tot ze ook in real life een wel erg leuke man ontmoet. Hmm…

Extra tof aan FOLLOW is dat Mila en de andere personages te vinden zijn op social media.”

Ze verbreken de verbinding. Mila zit een moment roerloos op haar stoel. Ze herhaalt de zinnen van Chris in haar hoofd.
‘Mijn leven is meer geworden…’
Mijn leven ook. Ik leef weer.

Auteur
“FOLLOW is het uit het moderne leven gegrepen eerste deel van een trilogie van Gaby Rasters. Zij verweeft een emotioneel verhaal op overtuigende wijze met tweets, Facebook-berichten, appjes en sms’jes.”

Mijn mening
Ik had onwijs zin om te beginnen in dit eerste deel van de trilogie, maar toen las ik op social media een spoiler in een stukje over het tweede deel… Even was ik de zin een beetje kwijt, doordat ik zo al iets wist over een belangrijk personage. Maar uiteraard gewoon begonnen met lezen en gelukkig: ik vergat alles en zat meteen helemaal in het verhaal!

Erg leuk om een boek te lezen die zo vol hedendaagse communicatie zit. Mila Facebookt, Twittert, appt en mailt erop los. Via social media krijgt ze weer contact met haar jeugdliefde en de vonk springt meteen weer – digitaal  dit keer – over. Haar huwelijk is niet meer wat het geweest is en deze Chris geeft haar de aandacht en liefde die ze verdient en zo nodig heeft. In Frankrijk ontmoet ze op een buurtfeest, waar haar man weer eens niet bij kan zijn ivm werk, Sebastiaan. Ook daar is meteen duidelijk dat er wat is tussen hen twee, al ziet Mila hem eerst vooral als een fijne vriend waar ze heel goed mee kan praten. Hij is getrouwd net als zij, dus van meer kan er geen sprake zijn. Toch?

Je wordt helemaal in de wereld van Mila getrokken en beleeft alles intens met haar mee. Je voelt al haar innerlijke struggles en je begrijpt haar gewoon helemaal, ondanks dat ze digitaal vreemdgaat. Het is allemaal niet zo makkelijk voor haar, haar gevoelens schieten heen en weer tussen haar man verlaten en vechten voor haar huwelijk, mede vanwege de kinderen en hun leven in Frankrijk. Wat is wijsheid? Wat zegt haar gevoel? Waarnaar moet ze luisteren?

Het lezen van FOLLOW betekende voor mij een achtbaan aan emoties beleven. Wat heeft Gaby Rasters een meeslepend en realistisch verhaal geschreven! In één ruk uitgelezen. Wat een heerlijk boek! En ik kan je stiekem vast vertellen: deel 2, LIKE, is ook al zo’n aanrader… 😉

FOLLOW
ISBN 9789401907927 – Uitgever: Zomer & Keuning – 256 pagina’s – Verschenen: juni 2016 – Deel 1 in de FOLLOW, LIKE & SHARE trilogie
Bestel je via deze link bij Bruna, krijg ik een kleine vergoeding.

5 thoughts on “Follow – Gaby Rasters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.