Remco leest: Plicht en eer – Tom Clancy

Later zou Jack Ryan jr. zich afvragen wat die avond nou precies zijn leven had gered. EΓ©n ding wist hij wel: niet het feit dat hij zo goed was in zijn vak.

Korte inhoud
Iemand heeft het op Jack Ryan jr. zijn leven voorzien. De politie denkt dat hij het slachtoffer is geworden van een doodgewone beroving, maar Jack weet wel beter. Hij wist dat hij met een beroepsmoordenaar te maken had toen hij hem doodde.
Omdat Jack uit de Campus is gezet, de geheime dienst die door zijn vader is opgericht, staat hij er helemaal alleen voor. In het diepste geheim zet hij de tegenaanval in. Zijn tegenstander: een wereldwijd gerespecteerde filantroop en mensenrechtenadvocaat. Langzaam maar zeker achterhaalt Jack de gruwelijke waarheid over een langlopende terreurcampagne die al duizenden levens heeft gekost…

Auteurs
Grant Blackwood schreef samen met Tom Clancy Op leven en dood en in 2016 verscheen van zijn hand Tom Clancy: Onder vuur. Voordat hij zich toelegde op het schrijven van thrillers diende Blackwood bij de Amerikaanse marine. Als Operations Specialist en Pilot Rescue Swimmer bracht hij drie jaar door aan boord van een geleide-wapenfregat.

Tom Clancy wordt gezien als de bedenker van de technothriller. Ook schreef hij enkele non-fictieboeken over de Amerikaanse strijdkrachten. Tom Clancy overleed in 2013.”

Remco leest
Altijd fijn, weer een nieuwe Clancy! Wel even “schrikken” dat het zo’n dunnetje was, voor mij staat Clancy synoniem aan dikke pillen πŸ˜‰

Na een aanval op zijn leven raakt Jack Ryan jr. betrokken bij een vuil “spelletje”. Nu hij niet meer kan terugvallen op zijn collega’s van de Campus, vind hij gelukkig andere ondersteuning. Hij beseft zich ook hoe gevaarlijk zijn impulsiviteit tijdens de klussen voor de Campus is geweest voor zijn collega’s nu de rollen zijn omgedraaid en hij de meer ervarene is. Samen met zijn nieuwe partners in crime gaat hij de levensgevaarlijke strijd aan.

Het boek begon meteen lekker spannend, geen langzame opbouw maar er meteen vol tegenaan in een verhaal dat me niet meer losliet. Weer een echte Clancy met een sterk plot waarin Jack Ryan jr. een persoonlijke ontwikkeling meemaakt wat mij gelijk laat uitkijken naar het volgende boek in deze reeks. Het gemis aan het gebruikelijke team is goed opgevangen in dit boek maar ik hoop wel dat Jack in een volgend boek weer kan rekenen op Ding en consorten. En stiekem hoop ik dat het volgende boek weer twee keer zo dik wordt, zoals een Clancy in mijn ogen hoort te zijn.

Plicht en eer
ISBNΒ 978-94-005-0914-6 – Uitgever: A.W. Bruna – 400 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – Originele titel: Duty and honor – Vertaald door: Fanneke Cnossen

[bol_product_links block_id=”bol_5a00334d0560d_selected-products” products=”9200000079416490,9200000080329406″ name=”plicht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco leest: Plicht en eer – Tom Clancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.