Dino’s bestaan niet – Mark Janssen #kinderboekenweek

Tim had een plan.
Hij wilde een dinosaurus vangen.
En niet zo maar een.
Nee! Een reuzendino!

Korte inhoud
Ga mee op dinojacht in dit spannende uitklapboek.

‘Kijk goed naar de grond
voor zijn pootafdrukken.’
Maar Jesse keek niet naar beneden.
‘Is dat een…?’

Auteur & illustrator
“Mark Janssen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij illustreert voor zowel kinderen als volwassenen en werkte al aan driehonderdvijftig boeken mee. Niets gebeurd is zijn eerste eigen prentenboek.”


Mijn mening
Dat ik houd van het werk van Mark Janssen weten jullie inmiddels wel denk ik. Toen ik de aankondiging van dit prentenboek zag in de aanbiedingsfolder van Lemniscaat, was ik op slag verliefd. Wat een plaatje moest dat worden! Nu heb ik hem dan eindelijk in bezit en kan ik zien hoe hij in het echt geworden is…

De broertjes Tim en Jesse gaan ’s avonds het bos in, want Tim wil een dinosaurus vangen, eentje die wel honderd keer groter is dan een olifant!
Tim weet precies waar hij moet zoeken. Maar ondertussen is het de kleine Jesse die véél meer ziet!
Is dat daar niet…? Dat lijkt wel een…?
Maar dan stelt Tim Jesse gerust en zegt: ‘Dino’s bestaan niet!’
(en wat er dan gebeurt…)

Ik denk dat dit voortaan mijn favoriete prentenboek van Mark Janssen is; wat is dit een prachtig boek! En wat een leuk bedacht verhaal!
Je weet gewoon niet waar je kijken moet op de toch al grote pagina’s, maar dan zijn het óók nog eens uitklappagina’s, dus is er nog meer te zien. En er is véél te zien in al die prachtige nachtelijke landschappen. De kleuren zijn donker maar ook ontzettend sprankelend en warm. Je ziet net als Jesse ineens overal dino’s… En iedere keer dat je het boek leest is er wel weer wat nieuws te zien.

Een geweldig fantasierijk prentenboek vol met indrukwekkende illustraties. Om in te lijsten zo mooi. Ik ben helemaal verkocht! (en mijn jongens ook!)

Een mooi prentenboek om de Kinderboekenweek mee af te sluiten! Wat zijn er een mooie boeken verschenen in deze periode, die mooi aansloten bij het “Gruwelijk eng” thema. En zo gruwelijk waren ze allemaal niet, toch?

Dino’s bestaan niet
ISBN 9789047709176 – Uitgever: Lemniscaat – 16 pagina’s – Verschenen: september 2017

[bol_product_links block_id=”bol_59e322a21e146_selected-products” products=”9200000075940318″ name=”dino’s” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Dino’s bestaan niet – Mark Janssen #kinderboekenweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.