Vrienden voor het leven – Astrid Harrewijn

En natuurlijk speciale dank voor Kiki van de Broek die ons Sex is sooooo overrated bracht. Twee januari is de officiële opening van deze nieuwe tentoonstelling van de spraakmakende kunstenaar Jeff Koons.

Korte inhoud
Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.

Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen…

Het ene moment huppel ik als een blij lammetje door de wei, het andere kan ik niet meer op mijn benen staan. Een intense vermoeidheid, een geestelijke hongerklop. Mijn hoofd, mijn lichaam; niets wil meer.

Auteur
“Astrid Harrewijn studeerde rechten en was daarna werkzaam als vertaalster. Na het winnen van een schrijfwedstrijd debuteerde ze in 2006 met de roman Ja kun je krijgen. Ze heeft inmiddels negen romans gepubliceerd.
De hoofdpersonen uit Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) en Daar heb je vrienden voor keren allemaal terug in het los te lezen vervolg Vrienden voor het leven.

‘Hierna ga ik eerst heel lang op vakantie, want dat heb ik hard nodig.’


Rondleiding Stedelijk Museum Amsterdam
Ter ere van het verschijnen van dit nieuwe boek van Astrid Harrewijn was ik met een aantal andere boekbloggers/boekenvakkers uitgenodigd voor een speciale avond met Astrid in het Stedelijk Museum in Amsterdam. We kregen daar van haar een rondleiding, in de wereld van Kiki.
Astrid vertelde ons met veel passie over Moderne Kunst, wat verhalen achter schilderijen en over wat er achter de schermen gebeurt in een museum én waar zij inspiratie vandaan haalt in zo’n museum.
We leerden verder te kijken dan de eerste indruk en zo méér te zien in een op het eerste oog eenvoudig kunstwerk. Er ging een wereld voor me open! (Moderne Kunst is nog steeds mijn kunstperiode niet, maar ik heb er wel meer waardering voor gekregen)
Het was een hele speciale avond die ik niet gauw zal vergeten. Bedankt Astrid en Boekerij! <3 En nog meer rondleidingen van Astrid door andere musea zal ik niet afslaan 😉
Extra bijzonder om na deze avond in het (gesigneerde!) boek te beginnen en de omgeving uit het boek echt voor je te zien…

‘Vrienden voor het leven; daar kun je niet zonder.’

Mijn mening
Wat heb ik genoten van de vorige twee boeken in deze serie! Ik keek zo uit naar dit derde deel. Ik kan je alvast vertellen dat ik hem in één dag uit heb gelezen, ik wilde gewoon niet stoppen. Het avondeten moest gewoon even wachten tot ik klaar was!

In dit boek volgen we Kiki die door haar manier van leven – ze gaat maar door en door, met behulp van stimulerende middelen – hard op weg is naar een burn-out.
Als haar Jeff Koons tentoonstelling in het Stedelijk na opening een rel teweegbrengt, ze instort en zichzelf in de nesten werkt, komt ze tijdelijk in een afkickkliniek terecht. Ze hoort daar natúúrlijk helemaal niet thuis, maar toch brengt het haar de rust die ze zo nodig heeft en komt ze zelfs tot bepaalde inzichten. En ondertussen is daar steeds weer Gijs, de trouwe klusjesman. Waar zou ze zijn zonder hem?
Lukt het Kiki haar leven weer op de rails te krijgen en erachter te komen wat ze écht wil?

Na de verhalen van Noor en Joost is er nu dit heerlijke feelgood verhaal over de wilde Kiki. Ik leefde ontzettend mee met hoe ze met vallen en opstaan op weg gaat naar haar verbeterde zelf, op weg naar wat ze echt wil in het leven. Ik zat vanaf het begin helemaal in het verhaal en was heel blij weer in de (kunst-)wereld van de vrienden te verkeren. Heel vertrouwd en toch weer nieuw.

Het verhaal zit vol humor, maar wist me ook heel erg te raken. En er is natuurlijk ruimte voor de liefde… Ik ben zo blij met hoe het verhaal afloopt, daar hoopte ik zo op! Ik ben alleen nog lang niet toe aan afscheid nemen van de vrienden en hun klusjesman. Dus Astrid mag van mij nog wel meer delen schrijven! Over Gijs bijvoorbeeld, of gewoon over alle vrienden samen en hoe hun leven verder verloopt…
Wat een genot deze reeks! En wat een fantastisch derde deel. WOW <3 

Zin gekregen in dit heerlijke boek? Hou mijn blog dan goed in de gaten! Volgende week komt er een winactie online…

Vrienden voor het leven
ISBN 9789022574447 – Uitgever: Boekerij – 288 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – Deel 3 in de Vrienden-serie

[bol_product_links block_id=”bol_59e5ab2b2591c_selected-products” products=”9200000079290625,9200000079410615″ name=”vrienden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

[bol_product_links block_id=”bol_59e5af903bc0b_selected-products” products=”9200000051789838,9200000057332605,9200000079290681,9200000079290589″ name=”Vrienden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

2 thoughts on “Vrienden voor het leven – Astrid Harrewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.