Thuis – Mark Janssen

Hoe gelukkig ben je als je kunt zeggen: ‘Ik ben thuis.’ 

KORTE INHOUD 
“Het ruimtewezen Moon landt per ongeluk op aarde. Ava vindt hem en leidt hem samen met Wolfie rond op hun schitterende planeet. Moon lijkt het naar zijn zin te hebben, maar vertrekt dan tot Ava’s verdriet plotseling. Waar is hij naartoe?”

MIJN MENING 
Mark Janssen is echt wel een van mijn favoriete illustratoren, dus ik ben heel blij dat er weer een prachtig (woordeloos) prentenboek van hem verschenen is!

Door de korte inhoud op de achterkant van dit woordeloze prentenboek weet je dat het meisje Ava heet, haar hondje/wolfje Wolfie en het ruimtewezen wat ze vinden, nadat hij per ongeluk op aarde geland/gestort is, Moon.
Ava en Wolfie laten Moon zien hoe mooi hun aarde is, ze leiden hem rond in de prachtige natuurlijke omgeving waar Ava woont (Zuid-Amerika-gevoel krijg ik erbij), en het lijkt erop dat hij zich thuis begint te voelen op deze plek, met zijn nieuwe vrienden. Maar: op een dag vertrekt hij toch weer met zijn ruimteschip. Terug naar zijn eigen huis?

Wat is dit een onwijs kleurrijk en sfeervol prentenboek! Het enthousiasme, de warmte en de liefde van Ava, Wolfie en Moon voor elkaar en voor de bijzondere natuur om zich heen spatten gewoon van het papier af. Zulke verhalende illustraties hebben ook helemaal geen woorden nodig! Alle prenten zijn zó ontzettend mooi, ik ben echt helemaal verliefd op dit boek en kan ernaar blijven kijken! Ik zou maar moeilijk een favoriete illustratie kunnen uitkiezen… Ik had ze het liefst ook allemaal hier aan jullie laten zien, maar dat gaan we natuurlijk niet doen.
Thuis is een práchtig prentenboek om keer op keer te bewonderen en met een hele mooie liefdevolle boodschap erin: thuis is niet waar je thuishóórt, thuis is waar je je thuisvóélt! (En wie voelt zich nou niet thuis in dit warme prentenboek?!) Weer een Mark Janssen-pareltje.


Thuis 
ISBN 9789047715955 – Uitgeverij Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: september 2023 – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.