Heb jij misschien Dinosaurus gezien? – David Barrow

Laten we dinosaurussen gaan zoeken.
Er zijn er vast wel een paar in de stad.

KORTE INHOUD 
“Wat zullen we doen vandaag?
Laten we dinosaurussen gaan zoeken!
Ze zijn alleen wel lastig te vinden…”

Maar ze zijn lastig
te vinden. We moeten
HEEL GOED zoeken.

MIJN MENING 
Ik was al weg van prentenboek De allerbeste beer, met de lieve illustraties van David Barrow, daarna ook van zijn Heb jij misschien Olifant gezien?, die we ook al een tijdje in huis hebben, en nu is er een vervolg daarop!

Het jongetje en zijn vriend Olifant (en hun hondje!) gaan naar de stad, op zoek naar dinosaurussen. Maar: ze moeten wel HEEL GOED zoeken, want ze zijn lastig te vinden! Misschien bij het museum? Nee. Misschien onder de grond? Nee. Misschien als ze die berg daar op klimmen? Niets… Of toch??

Nee, geen dino’s hier.
Dan zoeken we verder.

In het vorige prentenboek gingen het jongetje en zijn vriend Olifant verstoppertje spelen en Olifant was héél moeilijk te vinden, al zou je denken dat dat een heel makkelijke zoektocht moest zijn…  Nu gaan ze samen op pad om op zoek te gaan naar een Dinosaurus! Ook weer héél moeilijk te vinden… Wij als lezer/kijker zien natuurlijk veel meer dan de twee (of eigenlijk drie, want het hondje is ook weer van de partij!) vrienden! Kijken ze wel HEEL GOED??
Weer zo’n onwijs leuk prentenboek! Zo leuk gedaan die zoektocht en hoe ze Dinosaurus dan steeds net missen of net niet spotten. Je zou denken dat zo’n enorm beest juist opvalt, maar in zo’n grote stad…
Er is zoveel leuks te zien op de sfeervolle, warme, kleurrijke illustraties! (Ik ben er echt gék op!) Let alleen al eens op de blik van de buschauffeur die ze naar de stad moet brengen () en daarna de bus op de brug… Hahaha! En zo zijn er nog veel meer grapjes te vinden! Echt een prentenboek om keer op keer van te genieten en om steeds weer om te gniffelen! (More please!?)

Kijk, een berg!
Vanaf de top kunnen we
vast heel ver kijken.

Niets.

Heb jij misschien Dinosaurus gezien? 
ISBN 9789025778460 – Uitgeverij: Gottmer Kinderboeken – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2023 – Vertaald door: J.H. Gever – Leeftijd: 3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.