Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Ik hoor een getergd gejank, alsof er een gewond beest in de buurt is.
Het is de auto.
Nee, het is niet de auto.
Ik ben het.

Korte inhoud
De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.
Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.
Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Hier leef ik voor.

Auteur
“Lisette Jonkman (1988) is journalist en schrijver van vier romans. In mei 2011 won ze de chicklit-schrijfwedstrijd van Luitingh-Sijthoff, Bol.com en Chicklit.nl met haar debuutroman Glazuur. In 2013 verscheen haar tweede boek Verkikkerd. Ook verschenen: Verslingerd (2014) en Schrijven kreng! (2015). In 2017 is haar nieuwste roman verschenen: Helemaal het einde.”

Ze is dood.
Mijn beste vriendin.
Mijn enige vriendin.

Mijn mening
Ik merk dat ik momenteel heel erg het lezen van boeken van mijn favoriete auteurs aan het uitstellen ben omdat ik ze niet al uit wil hebben. Zo ook deze, die lag al een tijd op me te wachten… Ik was aanwezig op de boekpresentatie en heb dus een gesigneerd exemplaar, altijd bijzonder. Heel erg benieuwd wat ik van deze wat serieuzere Lisette Jonkman zou gaan vinden.

Rockster Roxy (28) leeft op seks, drugs en rock ’n roll. Onder invloed schrijft ze de beste nummers en ondertussen kan ze gewoon ook echt niet meer zonder stimulerende middelen. De reden waarom ze 10 jaar geleden uit Nederland vertrokken is zonder om te kijken, daar heeft ze het niet over. Maar als haar beste vriendin onverwachts overlijdt stort ze compleet in en wordt ze door haar manager terug naar huis gestuurd.
Daar staat ze dan ineens weer op het platteland, in de koeienvlaaien, tussen haar familieleden van wie ze vervreemd is geraakt en die vérre van rock ’n roll zijn…
En dan is er ook nog Arno, haar vroegere beste vriend…
Zal het haar lukken de confrontatie met haar verleden, haar gevoelens en haar drugsverslaving aan te gaan? Is ze echt zo alleen op de wereld als ze denkt?

Ik val maar meteen met de deur in huis: Wat een egoïstische trut – excuse my words – is die Roxy zeg! Alles draait om haar en haar drang naar zelfdestructie. Wat wou ik haar graag (vaak) een schop onder haar hol geven en haar oogkleppen afrukken. Ik vond haar helemaal geen sympathieke hoofdpersoon en het duurde heel lang voor het me toch lukte een beetje sympathie voor haar op te brengen…

Waarmee ik eigenlijk wil zeggen dat Lisette dus een heel sterk verhaal heeft geschreven; want ze riep me een emoties in me op! 😉
Irritatie: drugsgebruik Roxy, frustratie: haar egoïsme en oogkleppen, en medeleven: met dat getraumatiseerde meisje in haar. En ze wist me aan het lachen te krijgen met haar geweldige (woord-/poep-)grappen!
Een verhaal wat me zeker niet onberoerd liet…

Helemaal het einde (ik denk altijd aan dit boek als Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is, de werktitel) is heel anders dan we van Lisette gewend zijn. Veel serieuzer, meer intense emoties en wat minder luchtig. Maar toch is het ook weer wel een échte Lisette: gevoelig en met onwijs veel humor!
En ondanks dat Roxy niet mijn favoriete hoofdpersonage is, heeft Lisette toch weer even een knap staaltje werk geleverd.

Helemaal het einde
ISBN 9789024578252 – Uitgever: L.S. Amsterdam – 480 pagina’s – Verschenen: juni 2017

[bol_product_links block_id=”bol_59df18aa74f66_selected-products” products=”9200000075752706″ name=”helemaal het einde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

6 thoughts on “Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.