De Verzamelaar – Fiona Cummins

Jarenlang heeft hij naar dit zo zeldzame specimen gespeurd, gezocht onder de doden en de levenden. Altijd kijkend, altijd hopend.
En nu, na al die tijd, heeft hij er nog een gevonden.

Korte inhoud
Hij heeft het goed gepland. Hij leidt twee levens. In het ene is hij zoals iedereen. In het andere is hij de beheerder van het macabere bottenmuseum van zijn familie. Het is tijd om de collectie aan te vullen. De verzamelaar is klaar voor de jacht. En de zesjarige Jakey Frith die leidt aan het stenen man syndroom heeft precies wat hij zoekt.
Wat volgt is een angstaanjagend kat-en-muisspel tussen de verzamelaar, Jakeys vader Erdman en de gedreven maar gevoelige detective Etta Fitzroy, wier levens meer en meer met elkaar verstrengeld raken in een race tegen de klok om Jakey te redden.

Zijn zoon was al in gevaar.
En Erdman had nog tien dagen om zijn leven te redden.

Auteur
“Fiona Cummins was journalist voor de Daily Mirror en volgde de schrijversopleiding aan de Faber Academy. De Verzamelaar is haar debuut, dat in het Verenigd Koninkrijk direct in de bestsellerlijsten terechtkwam. Ze werkt momenteel aan haar tweede thriller.”

Hier hoort hij thuis. Tussen de botten van de collectie van zijn familie. Het Knekelhuis.

Mijn mening
GeΓ―ntrigeerd door de lugubere coverafbeelding en de spannende korte inhoud kwam dit boek op mijn wensenlijst. Was het verhaal echt zo angstaanjagend als de aanbeveling op de voorkant doet vermoeden?

Clara Foyle (5) loopt op een dag ongezien van het schoolplein af en wordt ontvoerd door een man die een lugubere bottenverzameling heeft. Hij is altijd op jacht om zijn verzameling uit te breiden. Nu gaat hij achter de 6-jarige Jakey aan, want Jakey lijdt aan een heel zeldzame botziekte en hij is al jaren op zoek naar zo’n specimen…
Brigadier Ella Fitzroy is op zoek naar Clara en heeft nog maar weinig aanknopingspunten. Als Jakey ook verdwijnt komt ze er wel al gauw achter dat het om dezelfde dader gaat. Maar wie hij is en waarom hij juist deze kinderen ontvoerd heeft? Hij lijkt wel onzichtbaar… Langzaam komt ze dichterbij de oplossing, maar zal ze op tijd zijn om de kinderen te redden?

Wat een zenuwslopende zoektocht! En als lezer weet je dat ze steeds zΓ³ dichtbij zijn! Het verhaal leest als een trein, de spanning zit er de hele tijd in, de hoofdstukken zijn lekker kort en de perspectieven van verschillende personages, waaronder De Bottenverzamelaar, worden afgewisseld.
Wat leef je mee met de ouders van de vermiste kinderen, je zult maar zo in angst moeten leven… En dat niet alleen, ook al het verdriet om een zoontje wat niet oud zal worden en veel pijn lijdt door zijn botziekte… Hartverscheurend!

De Verzamelaar is een aangrijpende, meeslepende en super spannende thriller met een heel luguber tintje. Wel vond ik het einde wat teleurstellend, maar gelukkig kwam ik erachter dat er een vervolg op dit boek komt en dat maakt het weer helemaal goed! Op naar het volgende deel…

De Verzamelaar
ISBNΒ 9789026332982 – Uitgever: Ambo Anthos – 387 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – Originele titel: Rattle – Vertaald door: Saskia Peterzon-Kotte

[bol_product_links block_id=”bol_59c8b710899ae_selected-products” products=”9200000078002188,9200000075580532″ name=”verzamelaar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De Verzamelaar – Fiona Cummins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.