Mollenstad – Torben Kuhlmann

Het verhaal van Mollenstad begon vele jaren geleden. Op een dag groef een mol een gang onder een grasveld.

Korte inhoud
De geschiedenis van de wereld onder onze voeten…

Auteur & illustrator
“Torben Kuhlmann werd in 1982 in Sulingen (Duitsland) geboren. Al vanaf jongs af aan tekende en knutselde hij veel. Hij besloot dan ook om in Hamburg illustratie en communicatiedesign te gaan studeren. Tijdens zijn studie was hij al als freelance illustrator actief. Hij werkt vooral graag met pen en aquarel.
Als afstudeerproject maakte Torben het prentenboek Lindbergh. Het grote avontuur van een vliegende muis. Dit boek werd in 2012 uitgebracht, waarmee hij meteen bekend werd. Het boek is in verschillende talen vertaald en heeft veel positieve reacties gekregen.”


Mijn mening
Na de betoverende prentenboeken Lindbergh en Armstrong van Torben Kuhlmann was Mollenstad de enige die ik nog niet in bezit had. Nu heb ik hem eindelijk!

Mollenstad is beduidend dunner dan de andere twee boeken, maar staat ook weer vol met prachtige prenten. Alleen op de eerste en laatste pagina staat een stukje tekst, verder vertellen de illustraties hun eigen verhaal. Een verhaal van een grasveld waar het begint met één molshoop, van een mol die niet lang alleen bleef. Er komen steeds meer mollen en er wordt een steeds grotere stad gebouwd onder de grond. Van simpel graaf- en houwwerk tot steeds grotere graafmachines. Mollenstad maakt een hele evolutie door en dat is ook boven de grond op dat eens zo groene grasveld zichtbaar…

Op de betoverende prenten is van alles te zien en het ziet er allemaal ontzettend realistisch uit. Echt een genot om naar te kijken. En het doet je ook nadenken over groei van steden en wat dat met de natuur doet.
Weer een prachtig kunstwerk met boodschap van Torben Kuhlmann.

Mollenstad
ISBNΒ 9789051164220 – Uitgever: De Vier Windstreken – 36 pagina’s – Verschenen: maart 2015 – Vertaald uit het Duits door: M.E. Ander – Leeftijd: 6+

One thought on “Mollenstad – Torben Kuhlmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.