De Opvolger – Fiona Cummins


(Let op! Kan spoilers bevatten als je het eerste deel nog niet gelezen hebt!)

Zolang Clara niet gevonden was, zou ze – mócht ze – zichzelf niet laten geloven dat haar dochter dood was.

Korte inhoud
In de thriller De opvolger van Fiona Cummins woont de zesjarige Jakey Frith met zijn ouders aan de Engelse zuidkust. Hij is ternauwernood ontsnapt uit de klauwen van een macabere seriemoordenaar. Maar de Bottenverzamelaar loopt nog altijd vrij rond en wacht het moment af om alsnog toe te slaan. Clara, het meisje dat nog door hem wordt vastgehouden, klampt zich vast aan de gedachte dat ze ooit gered zal worden. De Bottenverzamelaar heeft ondertussen een leerling gevonden, die hij klaarstoomt om zijn bottenmuseum over te nemen. Maar hij kan Jakey en de detective die zijn dromen doorkruiste niet uit zijn hoofd zetten en zint op de ultieme wraak. 

En nu zit de Bottenverzamelaar precies op de juiste plek. In het epicentrum. Vlak bij de jongen én het meisje, dat niet ver weg verborgen is op een plek uit zijn jeugd.

Auteur
“Fiona Cummins was journalist voor de Daily Mirror en volgde de schrijversopleiding aan de Faber Academy. Ze debuteerde in 2017 met de enthousiast onthaalde thriller De Verzamelaar. De Opvolger is haar tweede thriller.”

Want als ouwe Bullebak hier was, kon dat maar één ding betekenen.
Dat Clara hier ook was.
En als Clara hier was, zou Jakey haar vinden.

Mijn mening
Het boek waarop dit het vervolg is, De Verzamelaar, vond ik heel erg spannend en luguber en door het open einde keek ik uit naar dit tweede deel!

In deel 1 maakten we kennis met De Bottenverzamelaar die twee kinderen met botafwijkingen ontvoerde om toe te voegen aan zijn rariteitenkabinet vol afwijkende skeletten. En met brigadier-rechercheur Etta Fitzroy die deels wist te voorkomen dat hij zijn verzameling uit kon breiden…
In dit vervolg blijft Fitzroy geloven dat de ontvoerde Clara nog leeft en blijft te speuren. De Bottenverzamelaar is haar ook niet vergeten en wat ze hem heeft aangedaan, dus hij zint op wraak en speelt een spelletje met haar. Fitzroy blijft broodkruimeltjes vinden die hij voor haar neerlegt…
En ondertussen is de verzamelaar ook nog bezig een opvolger klaar te stomen. Heeft hij echt een zielsverwant gevonden?

Door het krantenbericht aan het begin van het boek krijg je mooi even een terugblik op de gebeurtenissen in het vorige deel, heel fijn gedaan!
Het verhaal greep me meteen weer en greep me ook meteen weer áán, dat arme meisje! En wat volgt na de korte terugblik aan het begin is een race tegen de klok. In maar een paar dagen gebeurt er een heleboel spannends…

Het verhaal leest heerlijk vlot en de korte tijdspanne zorgt er ook zeker voor dat je niet kunt stoppen met lezen, want de volgende uren, de volgende dag kan het maar zo zijn dat er weer een flinke ontwikkeling plaatsvindt! Ook door de wisselende perspectieven van o.a. Fitzroy, de Bottenverzamelaar en de Opvolger zijn er een hoop lijntjes waarvan je je afvraagt hoe het gaat lopen.
Ik vond De Opvolger een zeer bevredigend vervolg, weer heel spannend en meeslepend!

De Opvolger
ISBN 9789026333002 – Uitgever: Ambo Anthos – 359 pagina’s – Verschenen: september 2018 – Originele titel: The Collector – Vertaald door: Saskia Peterzon-Kotte – Vervolg op De Verzamelaar

[bol_product_links block_id=”bol_5c49c5b7745e3_selected-products” products=”9200000096180804,9200000091698437,9200000078002188,9200000075580532″ name=”cummins” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.