Vind haar – Lisa Gardner

Als je voor het eerst wakker wordt in een donkere houten kist, denk je dat het niet waar kan zijn.

Korte inhoud
Vijf jaar nadat Flora Dane bevrijd is uit handen van de man die haar maandenlang in een kist gevangen hield, wordt ze beschuldigd van moord.
D.D. Warren doet onderzoek naar de zaak en komt erachter dat Flora al eerder wraak heeft genomen op potentiële verkrachters en aanranders. Is ze slachtoffer of dader, en hoe kan het dat ze zo goed op de hoogte is van andere ontvoeringszaken en overlevingstechnieken? Wanneer Flora plotseling zelf verdwijnt, komt D.D. Warren op het spoor van een dader die er alles aan zal doen om Flora deze keer niet te laten ontsnappen.

Ze had echter nog nooit een slachtoffer meegemaakt dat zich gedroeg zoals dit meisje. Haar reacties pasten in geen enkele curve. Ze pasten niet bij een normaal mens.

Auteur
“Lisa Gardner is een van de meest geprezen en succesvolle misdaadauteurs ter wereld. Ze wordt in dertig landen vertaald en verkocht meer dan 22 miljoen boeken. In 2012 stond ze met maar liefst drie titels tegelijk in de New York Times-bestsellerlijst. Lisa woont in New Hampshire met haar gezin.”

Maar dat was de oude Flora. Niet de Flora die de afgelopen vijf jaar heeft besteed aan studie, training en voorbereiding. Ik ben nu Flora 2.0.

Mijn mening
Ik vond het vorige boek van Lisa Gardner wat ik las (Tot op de bodem) erg sterk en heel spannend, dus ik was wel heel benieuwd naar deze nieuwste. Dit keer eentje van de D.D. Warren reeks, waar ik helaas nog niet eerder wat van las. Of dat erg was?

Een vrouw wordt wakker en beseft dat ze opgesloten zit in een doodskist, de start van een afschuwelijke tijd met haar ontvoerder…
Een 27-jarige vrouw gaat een avondje stappen in Boston en wordt ontvoerd door een barman, maar hij beseft niet met wie hij te maken heeft. Hij overleeft het niet…
Rechercheur D.D. Warren, door een blessure tijdelijk supervisor van het team waar ze normaalgesproken deel van uitmaakt, wordt op de zaak van de ontvoerde vrouw die haar ontvoerder wist uit te schakelen gezet. Ze blijkt niet zomaar een slachtoffer te zijn, ze is Flora Dane, de vrouw die 472 dagen ontvoerd was en het wist te overleven. Haar ontvoerder overleefde het niet…
D.D. vertrouwt Flora niet helemaal. Is ze slachtoffer of dader? Is ze uit op wraak op ontvoerders en seksmisdadigers? Er is in ieder geval duidelijk een link tussen Flora, de barman en een aantal vermiste meisjes.
Dan wordt Flora weer ontvoerd en moet D.D. alles op alles zetten om haar en hopelijk de andere meisjes te redden uit de handen van een monster.

Pffffff, wat kruipt deze psychologische thriller onder je huid! Je leest niet alleen de huidige gebeurtenissen, maar ook in het cursief het verhaal van Flora’s ontvoering van vijf jaar geleden. Afschuwelijk! Hoe ze steeds meer zichzelf verliest, zich een andere identiteit moet aanmeten van haar ontvoerder en misbruiker en hoe ze steeds meer díe persoon wordt. Dat ze niet anders kan dan mee te gaan in zijn zieke wereld, om te overleven… Echt gruwelijk. Van slachtoffer naar dader? Kun je haar veroordelen? Flora heeft haar ontvoering overleefd, maar kan ze nu ook echt weer leven?

Knap hoe Lisa Gardner het verhaal heeft neer weten te zetten! En ik vond het niet heel storend dat ik geen eerdere boeken met D.D. Warren gelezen heb; het was leuk geweest deze interessante en gedreven hoofdpersoon en haar voorgeschiedenis al beter te kennen, maar het is niet noodzakelijk.

Vind haar is een heel indrukwekkend verhaal, onwijs spannend en meeslepend van begin tot bloedstollend eind. Een echte pageturner, ik kan het niet anders zeggen.

Vind haar
ISBN 9789023454984 – Uitgever: Cargo – 432 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Originele titel: Find her – Vertaald door: Els Franci-Ekeler – Reeks: D.D. Warren

[bol_product_links block_id=”bol_59bb8c9925bcb_selected-products” products=”9200000073267427,9200000071595605,9200000075854413″ name=”vind haar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.