Tot op de bodem – Lisa Gardner

Tot op de bodem - Lisa Gardner

‘Vero! Waar is Vero? Ik kan haar niet vinden. Ze is nog maar zo klein. Help. Alstublieft. O god. Help!’ 

Korte inhoud
Mijn naam is Nicky Frank. Ik moet een meisje redden. Of niet?

Op wonderlijke wijze heeft Nicole Frank een auto-ongeluk overleefd. Als de politie haar verhoort, heeft ze het over een klein meisje dat bij haar in de auto zat.
De politie kan echter geen spoor van dit meisje ontdekken… ”

Dan hoor ik deze man, van wie ik hou, deze man, die ik haat – hoe héét hij toch? – zwaarmoedig fluisteren: ‘Ach, schatje, niet weer.’

Auteur
“Lisa Gardner is een van de meest geprezen en succesvolle misdaadauteurs ter wereld. Ze wordt in dertig landen vertaald en verkocht meer dan 22 miljoen boeken. In 2012 stond ze met maar liefst drie titels tegelijk in de New York Times-bestsellerlijst. Lisa woont in New Hampshire met haar gezin.”

Mijn mening
Dit was mijn eerste Lisa Gardner. Ik heb er wel eentje op mijn enorme to-read stapel liggen, maar daar kom ik maar niet aan toe. Ik wist wel al van horen zeggen, onder andere door mijn moeder, dat ze een hele goede thrillerschrijfster is, dus de kans om dit boek te lezen heb ik met twee handen aangegrepen!

Het verhaal van Nicky, een vrouw die een auto-ongeluk krijgt, gevonden wordt en hysterisch om haar dochtertje Vero roept, maar van wie geen enkel spoor te vinden is, is onwijs intrigerend. Die verwarde vrouw, die al meerdere hersenschuddingen heeft gehad, die haar eigen man niet helemaal herkent, daar moet toch meer mee aan de hand zijn? Dat denkt brigadier Wyatt Foster ook. Vero lijkt niet echt te bestaan, maar toch zit hem iets aan het geheel niet lekker.

In Tot op de bodem is niets wat het lijkt. Je wordt steeds op het verkeerde been gezet. Dan denk je te weten hoe het moet zitten… Nee dus! Je voelt de verwarring van de hoofdpersoon. Hoe vreselijk moet het zijn als je zo verward bent en zulke levensechte herinneringen hebt, maar waarvan men zegt dat ze niet waar kunnen zijn. En als je niet weet of je je man kunt vertrouwen of niet… Bizar!
Je zit tijdens het lezen met een hoop vragen: wat is echt en wat niet? Wie is er te vertrouwen? Is Nicky een slachtoffer? Een dader? Een getuige? Het verhaal van deze getraumatiseerde vrouw, bij wie er deurtjes naar haar vreselijke verleden lijken open te gaan in haar hersenen, is zo realistisch en onwijs spannend neergezet! Van begin tot eind was ik geboeid en zat ik helemaal in het verhaal.

Tot op de bodem is een hele sterke, intrigerende, super spannende thriller met een verrassend plot. Ik heb ervan genoten en ga zeker meer lezen van Lisa Gardner!

Tot op de bodem
ISBN 9789023495499 – Uitgever: Cargo – 416 pagina’s – Verschenen: maart 2016 – Originele titel: Crash & burn – Vertaald door: Els Franci-Ekeler
Bestel je dit boek via deze link bij Bruna, krijg ik er een kleine vergoeding voor.

8 thoughts on “Tot op de bodem – Lisa Gardner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.