Blogtour: Stranders – Iris Stobbelaar

Als Job enig kind was geweest, had hij een prima leven gehad.
Maar Job was geen enig kind.

Korte inhoud
Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt.
Als Job vervolgens zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om weer thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden. In een wereld die bevolkt wordt door monsters en waar je zelfs het landschap niet kunt vertrouwen, is dit geen gemakkelijke opgave. Vooral als blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar Kaatje…

Ik wou dat je je eigen nachtmerrie was, in plaats van die van mij. Op een plek waar ik nooit meer last van je had.

Auteur
“Iris Stobbelaar werd in Amsterdam geboren op 3 oktober 1970. Ze is getrouwd met Hollywoodregisseur Roel Reiné. Ze hebben een zoon, Max, en een dochter, Isa. Ze woont met hen in Los Angeles. Stranders is Iris’ boekdebuut.”
(lees meer op www.ploegsma.nl)

Omdat Stranders verkozen is tot kerntitel van de Kinderboekenweek 2017, verschijnt er in de aanloop tot dit evenement elke week een blog of recensie over het boek. Dit zijn de deelnemende bloggers!

‘Iedereen die hier komt, heeft iemand zo erg verwenst of vervloekt, dat die wens is uitgekomen. […] Meestal krijgt de verwenser nog een kans om de wens teniet te doen. Ze worden hierheen gehaald om hun slachtoffer te redden…’

Mijn mening
Stranders is verkozen tot kerntitel van de Kinderboekenweek 2017 voor groep 7-8 en om dat te vieren heeft auteur Iris Stobbelaar een aantal bloggers gevraagd aandacht aan het boek te besteden in aanloop tot en tijdens de Kinderboekenweek. Ik heb de eer om één van die bloggers te zijn! Op de Facebookpagina van Stranders kun je alle blogposts terugvinden.

Job (11) moet altijd maar op zijn zusje Kaatje (5) passen en daar is hij wel klaar mee. Hij is op gegeven moment zo woedend op zijn ouders die het altijd maar te druk hebben én op zijn zusje die een blok aan zijn been is, dat hij haar weg wenst. Wat hij natuurlijk niet verwacht is dat zijn zusje ook daadwerkelijk verdwijnt…
Een vreemde man – Kait heet hij zo blijkt later – haalt Job naar de wereld waar zijn zusje beland is. Hij krijgt de kans om zijn zusje te gaan zoeken en redden uit de nachtmerrie waarin ze gevangen zit. De zoektocht is niet zonder gevaar in het verraderlijke landschap vol vreemde wezens. Zeker niet als blijkt dat de gemene koning Kaatje helemaal niet kwijt wil, ze is namelijk met haar nachtmerries heel waardevol voor hem…
Gelukkig staat Job er niet alleen voor!

Deze lekkere dikkerd, 445 pagina’s, had ik heel snel uit. Wat een heerlijk spannend verhaal! Eenmaal in het verhaal vergeet je de dikte van het boek en wil je gewoon niks anders dan doorlezen.
Ik werd helemaal meegevoerd met Job naar die vreemde wereld vol bijzondere figuren. Wat heeft Iris het knap beschreven allemaal, het kwam echt tot leven voor me, ik kon het allemaal voor me zien. (Mede door de prachtige avontuurlijke illustraties van Maaike Putman!) En hoe moedig is Job, dat hij niet opgeeft voordat hij zijn zusje heeft gered uit de nachtmerrie waar hij haar in opgesloten heeft. Hij gaat het avontuur aan…

En wat voor avontuur! Ik vond het echt fantastisch. Het kind in mij heeft onwijs zitten genieten van dit spannende en meeslepende verhaal. Voor mij had het nog lang niet afgelopen hoeven te zijn! Ik ben benieuwd of we in de toekomst nog meer te lezen krijgen over personages Kait en Nasta, want hun verhalen waren wat mij betreft nog niet klaar… Ik hoop op meer!

Stranders
ISBN 9789021675107 – Uitgever: Ploegsma – 445 pagina’s – Verschenen: november 2015

[bol_product_links block_id=”bol_59b8d6a3df571_selected-products” products=”9200000046155119,9200000055839199″ name=”stranders” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.