Een drukke inktvis & een bijtende tijger


Fred is druk – Janna de Lathouder & Anne Schneider
“Van tijd tot tijd voelt Fred iets borrelen binnen in zijn buik. Een soort stuiterbal. Hij wil dan maar een ding: spelen! Maar de anderen vinden Fred te wild en sturen hem weg. Fred is helemaal alleen in de volle zee, totdat …”

Oeps.
Fred voelt iets borrelen binnenin zijn buik.
Een soort stuiterbal die alle kanten op wil.

Fred is een inktvisje wat maar al te graag wil spelen. Maar niemand wil met hem spelen, want hij doet zo druk. Hij probeert zich in te houden, maar zijn stuiterballen moeten er toch echt uit… Dan wordt hij weggestuurd en lijkt hij helemaal alleen, maar gelukkig ontmoet hij iemand die zijn stuiterballen wel leuk vindt!

Fred is druk is een heel lief en kleurrijk prentenboek over hoe moeilijk het kan zijn om vriendschap te sluiten als je wat drukker bent dan de anderen. Maar ook over dat je wel jezelf moet kunnen zijn en dat je sterker staat als er iemand is die je begrijpt of net zo is als jij. En dat als de anderen beter naar je kijken en luisteren, ook zij zullen zien hoe mooi jouw “gestuiter” kan zijn!


Ik denk mezelf een tijger – Mieke van Hooft & Marieke van Ditshuizen
“Marieke van Ditshuizen maakte tekeningen rond opvallende uitspraken van haar dochter, en Mieke van Hooft schreef vervolgens gedichten bij die afbeeldingen. Een ode aan de verbeelding. Een unieke samenwerking en een unieke dichtbundel voor dromers vanaf 5 jaar.”

Ik denk mezelf wat ik wil,
ik denk mezelf een tijger.
Die zachtjes in jouw billen bijt
en poepjes doet op het tapijt.
Die keihard door de kamer holt.
Die languit door de modder rolt.
Die op jouw schoot springt met een grauw:
WWRAUW!
WWWRRAAAAAAUUWWW!
En dan zeg ik met mijn liefste stem: ‘
Ik hou heel veel van jou.’

Ik denk mezelf een tijger is een gedichtenprentenboek vol prachtige kleurrijke illustraties en aansprekende gedichten over kindergedachten. De gedichten & gedachten zijn herkenbaar, vrolijk, grappig, vertederend en boordevol fantasie. Een heel erg leuke manier om kleuters met poëzie kennis te laten maken en ook zeker heel erg leuk om voor te lezen!

Fred is druk
ISBN 9789044830354 – Uitgever: Clavis – 26 pagina’s – Verschenen: juni 2017
Ik denk mezelf een tijger
ISBN 9789044830088 – Uitgever: Clavis – 30 pagina’s – Verschenen: juni 2017

[bol_product_links block_id=”bol_59be7e54aa73b_selected-products” products=”9200000076246343,9200000076246373″ name=”Clavis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

One thought on “Een drukke inktvis & een bijtende tijger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.