Remco leest: De vijand – Tom Wood

Het was een goeie ochtend voor een moord. In de stad, onder de ondoordringbare grijze wolken die de zon verduisterden, was het donker en stil. Koud. Precies zoals hij het graag had.

Korte inhoud
Victor is als huurmoordenaar de allerbeste in zijn vak. Door omstandigheden moet hij nu voor de CIA werken en dat gaat hem niet makkelijk af. Als een mislukte missie uitmondt in een uiterst chaotische situatie tussen twee internationale wapenhandelaren, begint Victor zich te realiseren dat zijn nieuwe bazen wellicht niet het beste met hem voorhebben.

Hij moet drie moorden plegen, maar na elke aanslag raakt hij dieper in een samenzwering verwikkeld die maakt dat hij iedereen begint te wantrouwen. En dan met name de mensen die aan zijn kant horen te staan… Victor realiseert zich te laat dat hij een pion is geworden in een spel dat hij niet van plan was te spelen. Want hij is niet langer de jager, maar de prooi.

Auteur
“Tom Wood woont in Londen. Zijn debuut De jager is het begin van de bestsellerserie over huurmoordenaar Victor. Als Tom niet aan het schrijven is, beoefent hij graag krav maga of doet hij aan boksen.”

Remco leest
Als freelance huurmoordenaar heeft Victor zijn strepen meer dan verdiend. Helaas heeft ook de CIA kennis van hem genomen en ziet hij zich door omstandigheden genoodzaakt om voor hen een drietal klussen te doen. In eerste instantie doorziet hij niet waarom zijn nieuwe werkgever deze doelen heeft uitgekozen, maar dat hij zich in gevaarlijk gezelschap mengt is al vrij snel duidelijk. Als dan ook nog eens blijkt dat niet iedereen bij zijn tijdelijke werkgever het eens is met zijn aanstelling, ontstaat er een levensgevaarlijke situatie waarin hij op zichzelf aangewezen is om het hoofd boven water te houden…

Dit boek wat Judith als verrassingspakketje ontving van de uitgeverij, kreeg ik in mijn handen geduwd met de boodschap: dit lijkt me echt wat voor jou!
En inderdaad, de korte inhoud sprak me zeker aan. Dan is het altijd nog spannend of het verhaal van een voor mij onbekende auteur ook daadwerkelijk in de smaak valt. Maar dat bleek zeker het geval!

Dat de schrijver van origine een scriptschrijver is, merkte ik in het verhaal; situaties werden heel helder neergezet, maar het had ook een keerzijde want soms werden er teveel details uitgewerkt, details waar ik niks mee kon. Doordat het boek verder gewoon lekker las, kon ik me daar gelukkig makkelijk overheen zetten.

Al met al een heerlijke actiethriller, dus nu op naar de bieb voor het eerste boek met Victor in de hoofdrol, want het is een intrigerende hoofdpersoon waar ik zeker meer over wil lezen! Een geslaagde eerste kennismaking.

De vijand
ISBN 9789022580219 – Uitgever: Boekerij – 432 pagina’s – Verschenen: juli 2017 – Originele titel: The Enemy – Vertaald door: Kees van Weele

[bol_product_links block_id=”bol_59b650779c6f7_selected-products” products=”9200000076517326,9200000073067797,9200000000828496,9200000000681732″ name=”vijand” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.