Remco leest: Valstrik – Joshua Hood

Mason Kane stapte uit de schaduw, die als een scheef gordijn over de smalle steeg hing, en sloop stilletjes naar het huis toe dat hij op het oog had.

Korte inhoud
Mason Kane staat nog op de zwarte lijst van de regering, ondanks zijn heldhaftige ingrijpen in een complot dat de Verenigde Staten bijna bij een nieuwe oorlog dreigde te betrekken. Hij heeft maar één kans om zijn naam te zuiveren: zich opnieuw in de dodelijke wereld van de black-ops begeven.

Maar als een doelwit gelieerd aan ISIS een oude vriend erin luist, moet Mason van de radar verdwijnen, en komt hij erachter dat hij midden in een plan verzeild is geraakt waarbij een extreem gewelddadige en uiterst bekwame terroristische eenheid betrokken is, die contacten in de inner circle van de president heeft. Met de hulp van Renée Hart, een Department of Defense-agent, en een team van elite special-ops-soldaten, is Mason vastbesloten een aanval – die als doel heeft om het volledige Amerikaanse leger uit te schakelen – te stoppen, voordat het te laat is.

Auteur
“Joshua Hood was vijf jaar lang lid van de 82nd Airborne Division en werd meerdere keren uitgezonden naar Irak en Afghanistan. Tegenwoordig is hij fulltime lid van een SWAT-team in Memphis, Tennessee.”
Valstrik is na Hoogverraad het tweede deel in de Search & Destroy-thrillerserie.

Remco leest
Ik kwam erachter toen dit boek binnenkwam dat het een tweede deel in een serie was, dus ik heb meteen het eerste deel als E-book geleend van de bibliotheek en die eerst gelezen. Die viel me helaas een beetje tegen. Er stonden zulke lange zinnen in, dat je aan het einde van de zin niet meer wist wat er aan het begin stond. Het verhaal was gewoon iets te langdradig om te blijven boeien. Ik hoopte dus wel dat deel twee me iets beter zou bevallen…

Dit tweede boek pakte het verhaal op redelijk vlak na de gebeurtenissen van boek één, dus het was wel fijn dat ik die eerst gelezen had.
De hoofdpersoon, special-ops soldaat Mason Kane, een stoïcijnse held, die wel heel erg wordt tegengewerkt vanuit zijn eigen land, staat samen met zijn team uit het vorige boek weer voor een onmogelijke taak. Het heeft te maken met IS en hulp uit onverwachte hoek.

Dit boek was qua schrijfstijl beter dan het eerste, minder langdradig, vlotter geschreven en dus kon ik mijn aandacht er beter bij houden. Dit verhaal is wat gruwelijker dan de boeken die ik normaal in dit genre lees, dat stond me af en toe een beetje tegen. Misschien juist erg realistisch, doordat de auteur uit ervaring spreekt, maar voor mij dan iets té.
Het verhaal is wel erg spannend, maar her en der ook wat ongeloofwaardig.
Ondanks alles ben ik wel benieuwd hoe deze serie verdergaat. Maar: ik zou het ook niet erg vinden als de auteur met andere boeken/personages zou komen.

Valstrik
ISBN 978 90 4521 231 9 – Uitgever: Karakter – 320 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Originele titel: Warning order – Vertaald door: Peter de Rijk – Deel 2 in de Search & Destroy-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5953e73dcf26e_selected-products” products=”9200000078795882,9200000069831526,9200000056558006,9200000063619805,9200000063104306,9200000051234792″ name=”valstrik” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.