Het schaap dat een ei uitbroedde – Gemma Merino

Lola had de mooiste wol van de hele wereld.
Haar wol glansde, was zijdezacht
en zat nooit, nooit in de war.

Korte inhoud
Lola heeft de mooiste wol van de hele wereld.
Na een knipbeurt in de lente krijgt ze niet haar prachtige vacht terug, maar een wilde wolwirwar.

Gelukkig komt Lola er al snel achter dat een wolwirwar ook voordelen heeft en dat je op de vreemdste plekken vrienden kunt ontdekken!

Een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat het fijner is om vrienden te hebben, dan dat je haar goed zit.

… Lola’s nieuwe wol was
niet glanzend, niet prachtig.
Het was zelfs niet
zijdezacht.

Auteur & illustrator
“Gemma Merino is een Spaanse architecte. Ze besloot kinderillustratie te gaan studeren aan de kunstacademie van Cambridge, en won al tijdens haar studie de befaamde Macmillan Prize for Children’s Picture Book Illustration. De krokodil die niet van water hield was haar debuut.”

Het was wild,
het was slordig,
het was een wolwirwar!

Mijn mening
Na het lezen van de lieve en grappige verhalen De krokodil die niet van water hield en De koe die in een boom klom (waarin de krokodil uit het eerste boekje weer een rol speelt, zo leuk!) was ik verliefd op de prentenboeken van Gemma Merino. Blij dus dat er een nieuwe verschenen is!

Lola is een ijdel schaap, ze is iedere dag uren bezig om haar wol glanzend en zijdezacht te houden. Op een warme zomerdag moeten alle schapen naar de kapper, ook Lola, en dan is haar mooie wol weg…
Lola wil zich verstoppen tot haar prachtige wol weer terug is. Maar de wol die terug groeit is niet zijdezacht, het is een wolwirwar! Afschuwelijk!
Toch blijkt die wolwirwar voordelen te hebben…

Wat heeft Gemma Merino weer een verrassend en fantasierijk verhaal geschreven! Zo mooi als je zoiets kunt bedenken. Er zit ook weer een mooie boodschap in: uiterlijk is niet alles, vriendschap is veel meer waard!
Het verhaal is lief en grappig en de illustraties heerlijk kleurrijk en sfeervol. Weer een echte Gemma Merino! Ik ben heel benieuwd waar ze verder nog mee gaat komen…

Het schaap dat een ei uitbroedde
ISBN 9789047709114 – Uitgeverij: Lemniscaat – Verschenen: juni 2017 – Originele titel: The sheep who hatched an egg – Vertaald door: Jesse Goossens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.