Ik tel tot tien – Linda Green

Al snel weerklinkt overal in het park haar naam. En op dat moment weet ik het, weet ik zeker dat er iets met haar is gebeurd.

Korte inhoud
Een, twee, drie… Lisa Dale doet haar ogen dicht en telt, klaar voor een spelletje verstoppertje in de drukke speeltuin. Als ze haar ogen weer opendoet, is haar vierjarige dochter Ella weg. Verdwenen zonder een spoor achter te laten. De -politie, de media en Lisa’s familie – niemand heeft een idee wie de dader kan zijn.

Maar wat als de dader geen vreemdeling is? Wat als degene die het gedaan heeft denkt een goede daad te verrichten? En wat als Lisa’s kleine meisje voor altijd is verdwenen? In een paar tellen kun je alles kwijtraken…

De moeder zal haar inmiddels wel gemist hebben. Ze zal haar zoeken. Misschien zelfs in paniek raken.

Auteur
“Linda Green woont in West-Yorkshire met haar familie en werkt aan nieuwe thrillers.”

Mijn mening
Het is toch je grootste nachtmerrie als ouder dat je kind verdwijnt? Ik twijfelde ineens of ik, met mijn twee jonge kinderen, dit boek wel wilde lezen 😉

Lisa, getrouwd met Alex, moeder van Chloe (19), Otis (9/10?) en Ella (4), gaat met haar jongste naar het park. Als ze daar verstoppertje speelt met Ella, kan ze haar niet meer vinden. Eerst denkt ze nog dat ze zich gewoon heel goed verstopt heeft, maar na een tijd zoeken en roepen, ook met hulp van anderen, raakt ze ervan overtuigd dat er iets mis is… De nachtmerrie begint. De politie zet een grootse zoektocht op, maar er komt weinig schot in de zaak.
Wie heeft Ella meegenomen? Waarom? En zien ze haar ooit nog terug?

Wat was ik blij met de tweede verhaallijn! Je leest niet alleen de kant van Lisa, maar ook die van de ontvoerder, waardoor je als lezer niet in het ongewisse bent over hoe het met haar gaat.
Er is duidelijk wat mis met de ontvoerder, die is zo gek als een deur, leeft in het verleden en denkt het juiste te doen voor het meisje. Je leeft zo mee met dat kleine meisje dat zo graag terug wil naar huis, naar mama en papa. En je leeft ook ontzettend mee met Lisa en Alex en de kinderen. Hun machteloosheid, de impact die het op hun gezin heeft als er dagen voorbijgaan zonder nieuws, dat ze de hoop langzaam beginnen te verliezen… Vreselijk! Al die schuldgevoelens ook, Lisa voelt zichzelf zo’n slechte moeder, zij had op moeten letten…

Pffff! Dit verhaal komt binnen! Het was zo spannend en aangrijpend dat ik niet kon stoppen met lezen. Wat een nachtmerrie! En wat knap dat de auteur je kan laten meeleven met zowel dader als slachtoffer. Je houdt je hart vast: hoe loopt dit af? Dat zou ik zeker zelf gaan uitvinden als ik jou was! Aanrader, deze thriller!

Ik tel tot tien
ISBN 9789022579923 – Uitgeverij: Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Originele titel: While my eyes were closed – Vertaald door: Yolande Ligterink

[bol_product_links block_id=”bol_594b69637cb1a_selected-products” products=”9200000071399329,9200000071380249,9200000046914569,9200000049294525″ name=”ik tel tot tien” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Ik tel tot tien – Linda Green

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.